1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Romige kabeljauw-broccoli ovenschotel

Romige kabeljauw-broccoli ovenschotel

Door: Delarosa

  • Italiaans,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 02-10-2013

Ingrediënten 4 personen


1 kg aardappelen (vastkokers, geschild en in schijfjes)
50 gr boter
1 flinke ui (in halve ringen)
40 gr bloem (gezeefd)
3 dl volle melk
2 dl kookroom
400 gr kabeljauwfilet (in stukken)
1 stronk broccoli (in roosjes)
10 zongedroogde tomaatjes (op olie, kleiner gesneden)
75 gr belegen kaas of Parmezaanse (geraspt)
(versgemalen) p&z


Verder heb je nodig


Kookpan, steelpan, vergiet, snijplank, scherp mes, ovenschaal (ingevet).

Romige kabeljauw-broccoli ovenschotel
Romige kabeljauw-broccoli ovenschotel

Heel lekker romige ovenschotel met broccoli en zongedroogde tomaatjes. Gezondheid ten top!

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180grC.

Kook de aardappelschijfjes ca 5 minuten voor, giet ze af en laat even uitdampen.

Bereidingswijze

Verwarm de boter in de steelpan en fruit hier de ui in aan. Doe de bloem erbij en bak die een minuutje mee; roer er dan de melk en room door en breng voorzichtig aan de kook. Als ze gaat binden voeg dan peper en zout naar smaak toe en hou even apart.

Leg de helft van de aardappelschijfjes overlappend over de bodem van de ovenschaal.
De kabeljauw, broccoli, tomaatjes en helft van de kaas door de roomsaus mengen en schep die over de aardappelschijfjes. Dek dit af met de andere aardappels en strooi de overige kaas eroverheen. Zet dan de schaal in het midden van de oven, zo`n 25-30 minuten, tot de gratin mooi goudbruin en gaar is. Haal uit de oven, laat een minuutje uitdampen en deze heerlijke visschotel kan op tafel. Buon Appetito!

Serveertip

Een lekkere witte wijn erbij, evt stokbroodje of salade.

Bron

Boodschappen, ietsje aangepast naar smaak



Deel dit recept

Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Delarosa
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top