Salade gerookte kipfilet met pruimendressing
- Duits, Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 30-09-2013
Een combinatie van diverse recepten die ik hier en daar had opgepikt. De plakjes gerookte kipfilet met de pruimendressing was een heerlijke combinatie. We hebben gesmuld.
Ingrediënten 6 personen
- plm. 300 - 350 gram gerookte kipfilet (ik heb zelf dunne plakjes gesneden!)- 75 gram veldsla
- klein kropje radiccio (rode sla) of je neemt in plaats van veldsla en rode sla gewoon 100 gram gemengde sla
- plm. 60 gram geroosterde walnoten
Dressing:
2 eetlepels suiker
4 jeneverbessen
scheutje jenever of gin
1 dl rode wijn
6 blauwe pruimen (liefst kwetsen)
1 eetlepel rodewijn-azijn
3 eetlepels (druivenpit)-olie
zout, vers gemalen peper
1/2 eetlepel vloeibare honing
of meer naar smaak
Benodigdheden
pannetje voor de dressingborden voor de salade
Voorbereiding
Veldsla en radiccio wassen en drogen.
Voor de dressing de suiker in een caramelliseren. (Suiker in een droge (liefst anti-aanbak) pan laten smelten tot de suiker lichtbruin is.
Jeneverbessen plat drukken en bij de caramel voegen. Jenever of gin erdoor roeren. Rode wijn erbij. Alles aan de kook brengen tot de suiker gesmolten is en dan tot de helft inkoken.
Pruimen wassen, ontpitten en in kleine stukjes snijden. Door de warme dressing mengen en nog even kort aan de kook brengen.
Rodewijn-azijn, druivenpitolie, zout, peper en honing erdoor roeren.
Proeven of de dressing de goede zoet-zure smaak heeft.
Dressing afkoelen.
Bereidingswijze
De saladesoorten vermengen en op een bord leggen.
Plakjes gerookte kipfilet aan de andere zijde van het bord.
De dressing gedeeltelijk over de salade en gedeeltelijk over de plakjes gerookte kipfilet verdelen.
Serveertip
Lekker met vers donkerbruin stokbrood.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties