1. Home
  2. Recepten
  3. Indiase keuken
  4. Kruidige rijst

Kruidige rijst

  • Indiaas,
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 30-09-2013

Ingrediënten 4 personen


3 kopjes basmati rijst (wassen en uitlekken voor gebruik)
1 kop doperwten (diepvries)
1 kleine gesnipperde ui
6 zwarte peper korrels
1 klein stuk kaneel stok
3 kruidnagels
1/4 tl komijn zaad
2 el olie
zout naar smaak aanbrengen



Simpel rijstgerecht

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

In een ruime koekepan de olie verwarmen en de kruiden, doperwten en uien erin bakken totdat ze goudbruin zijn.
Doe er de rijst en zout er bij en goed door elkaar roeren

Voeg koud water eraan toevoegen, deze moet ruim 1cm boven de rijst staan

Breng het geheel aan de kook, daarna op laag vuur met de deksel scheef op de pan laten

koken voor ongeveer 15 a 20 minuten, dan even doorroeren, als de rijst gaar is het vuur uit doen en met dicht deksel ongeveer 5 tot l0 minuten laten staan.

Bron

Cursus indiaas koken



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van psiebe


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van psiebe
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top