1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Gevulde Amaretti-peren met kaneelsabayon

Gevulde Amaretti-peren met kaneelsabayon

  • Italiaans,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 30-09-2013

Ingrediënten 6 personen


6 kleine stevige peren (of halve peren uit blik)
1 vanillestokje
1 eetlepel kaneelpoeder
200 ml slagroom
2 eidooiers (eiwitten kun je invriezen en later (ontdooid) gebruiken voor bijvoorbeeld schuimkoekjes)
mespunt zout
40 gram suiker
3 eetlepels rozijnen
1/2 dl amaretto + 1 borrelglaasje
40 gram gehakte blanke amandelen
75 gram amarettini (kleine Italiaanse bitterkoekjes)
1 eetlepel vloeibare honing (of liever Ahornsiroop)
100 ml droge witte wijn


Verder heb je nodig


Ovenschaal
pan voor de sabayon
pannetje voor de rozijnen
mixer
garde
kom voor het kloppen van de eidooiers


Gevulde Amaretti-peren met kaneelsabayon
Gevulde Amaretti-peren met kaneelsabayon
Gevulde amaretti-peren met kaneelsabayon

Smullen....!!!

Smullen....!!!

Deze heerlijke gevulde peren waren het nagerecht bij het door ons georganiseerde etentje afgelopen zaterdag. Viel erg in de smaak.
Het originele recept stond jaren geleden in het tijdschrift Essen und Trinken. Ik heb er echter zoveel aan veranderd dat ik het een "eigen recept" kan noemen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

1. Vanillestokje in de lengte doorsnijden. Vanillemerg eruit schrapen. Vanillestokje en het vanillemerg samen met kaneel en slagroom aan de kook brengen.
2. Eidooiers met mespuntje zout en suiker met de mixer schuimig kloppen.
Dan beetje bij beetje (wel snel) de kokende room bij de eimassa gieten.
De room-eimassa terug in de pan gieten en op een laag vuur - steeds goed kloppend met een garde - zo lang verwarmen tot de saus dikker wordt (mag beslist niet koken, dan schiften de eieren). Saus laten afkoelen.
De rest van de amaretto (borrelglaasje!) door de afgekoelde dikke saus roeren.
3. Rozijnen met de amaretto in een pannetje verwarmen, zolang tot bijna alle amaretto verdwenen is.
Gehakte amandelen in een droge koekenpan lichtbruin roosteren. Amarettini in grove stukken hakken.
Amarettini, rozijnen, amandelen en honing of ahornsiroop door elkaar mengen.
4. Peren schillen, klokhuis verwijderen. Peren iets uithollen. Deze overgebleven stukjes peer klein snijden en door de amarettini-massa mengen.

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 180 graden.
Wijn in de ovenschaal gieten. Peren vullen met de amarettini-massa en in de ovenschaal zetten.
Peren plm. 20 - 25 minuten bakken onderin de voorverwarmde oven.
Vanillestokje uit de saus verwijderen. Saus serveren bij de gevulde peren.

Serveertip

Ook heel lekker met een bolletje vanille-ijs of walnoten-ijs.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top