1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Beenham gemarineerd In wijn en (ook voor de slowcooker)

Beenham gemarineerd In wijn en (ook voor de slowcooker)

Door: pwiggers

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 30-09-2013

Ingrediënten 4 personen


1 beenham van plm. 500 gram
3 eetlepels zonnebloemolie
2 dl rode wijn
2 dl rode port
6 gekneusde jeneverbessen
1 laurierblad
2 takjes tijm
pittige mosterd
1 eetlepel vloeibare honing
peper, zout


Verder heb je nodig


Bij "bakken in de oven" een Ovenschaal (liefst met deksel).

Verrukkelijke beenham
Verrukkelijke beenham

Geïnspireerd door onderstaand recept op Smulweb bedacht ik het recept voor deze SUPER lekkere beenham. Bij deze beenham aten we bijna onze vingers op.
Het recept waardoor ik geïnspireerd werd is van mauritsenole92 Gemarineerde-varkenshaas-met-paddestoelenroomsaus

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Smeer de beenham in met peper, zout en dun met mosterd. Verhit de olie. Bak de beenham snel aan alle zijden aan.
Doe de wijn, port, laurier, takjes tijm en honing in de Slowcooker of ovenschaal. Leg de beenham hierin. Volg verder de hieronder staande gebruiksaanwijzing.

Gebruiksaanwijzing oven:
Oven voorverwarmen op 200 graden. Zet de beenham gedurende plm. 45 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
Gebruiksaanwijzing slowcooker:
1/2 uur op vol vermogen, daarna 4 uur slow.
Natuurlijk kun je de beenham ook gewoon in de pan klaarmaken.
Beenham een nachtje marineren in de vloeistof. Hieruit nemen. Rondom bakken in de olie. Marinade er weer bij en lekker op een laag vuur gaar laten worden onder af en toe keren.

Tags, , ,

Serveertip

Heerlijk met aardappelpuree en diverse groenten.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top