Zuid-Franse Bouillabaisse

  • Frans,
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 29-09-2013
  • Zuid-Franse Bouillabaisse

    Zuid-Franse Bouillabaisse

    Zuid-Franse Bouillabaisse

Heerlijke hartverwarmende vissoep.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
2 rode ponen
1 kleine kabeljauw (ca. 700 gram)
10 grote garnalen
20 mosselen
1 prei
4 bosuitjes
1 voet knoflook
1 takje tijm
1 takje munt
peper
zout
280 gram dubbelgeconcentreerde tomatenpuree
300 mililiter droge witte wijn
400 gram creme fraiche
1500 millimeter water
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Laat de rode ponen en de kabeljauw fileren of doe dit zelf maar bewaar het "afval" zoals koppen en graten. Snijd de visfilets in stukjes. Snijd de prei en de bosui in stukjes.

Bereidingswijze

Zet 1500 mililiter en 300 milliliter witte wijn op het vuur met het visafval, het takje tijm en het takje munt en laat dit circa 30 minuten op laag vuur (niet langer, dan wordt de smaak tranig) pruttelen.

Haal de bouillon van het vuur, zeef deze, gooi de inhoud van de zeef weg en voeg aan de gezeefde bouillon de stukjes visfilet, de prei en de bosui toe. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur laag en laat het 15 minuten koken op laag vuur.

Kook in de tussentijd de mosselen en de garnalen gedurende 5 minuten. Pel deze daarna.

Voeg de gepelde mosselen en garnalen, de tomatenpuree, de creme fraiche, zout, peper en knoflook toe. Laat dit nog enkele minuten pruttelen totdat alles mooi vermengd is en het een smakelijk uitziend licht-oranje geheel is.

Serveertip

Lekker met versgensneden brood (AH Excellent Boule beurre is een aanrader) licht besmeerd met roomboter. Heerlijk met een glaasje droge witte wijn (bijvoorbeeld het restant uit de fles waarmee de soep gemaakt is) erbij.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten