Indonesisch gekruide ovenschotel bloemkool

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 29-09-2013
  • Indonesisch gekruide ovenschotel bloemkool

    Indonesisch gekruide ovenschotel bloemkool

    Indonesisch gekruide ovenschotel bloemkool

  • Indonesisch gekruide ovenschotel bloemkool

    Indonesisch gekruide ovenschotel bloemkool

    Indonesisch gekruide ovenschotel bloemkool

Heerlijke combinatie van het Oosterse gekruide gehakt met de bloemkool. Wilde eens iets anders en dit kwam eruit. Gaan we echt vaker eten!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 bloemkool
350 gram (runder)gehakt
600 gram aardappelschijfjes (ik heb ze zelf gekookt, maar je kunt ook voorgekookte aardappelschijfjes gebruiken)
1 eetlepel zonnebloemolie
1 middelgrote ui
2 teentjes knoflook
1 eetlepel kerriepoeder
1 theelepel djahé (gemberpoeder)
1 theelepel paprikapoeder
1 eetlepel ketjap of meer naar smaak
2 theelepels sambal (soort naar smaak)
2 los geklopte eieren
pittig geraspte kaas (naar smaak)
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 522,90 kcal
Koolhydraten 35,34 g
Eiwitten 34,31 g
Vetten 25,53 g
Benodigdheden
pannen
koekenpan
ovenschaal

Voorbereiding

Kook de bloemkool beetgaar in water met zout.
Als je zelf aardappelschijfjes kookt: Schil de aardappelen, snij ze in plakjes en kook de aardappelen plm. 3 - 5 minuten (afhankelijk van de dikte).
Pel en snipper de ui en de knoflook.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit de olie in de koekenpan.
Bak hierin het gehakt rul.
Voeg de ui en de knoflook toe en bak mee tot glazig.Bak het kerriepoeder ook even mee.
Maak het gehakt op smaak met
peper, zout, djahé, paprikapoeder, ketjap en sambal.
Doe het gehakt en de bloemkool door elkaar gemengd in de ovenschaal.
Len de aardappelschijfjes dakpansgewijs op de bloemkool-gehaktmassa.
Giet de los geklopte eieren over de aardappelschijfjes.
Bestrooi met de geraspte kaas.
Zet de schaal in het midden van de voorverwarmde oven gedurende plm. 20 - 25 minuten tot de aardappelschijfjes een mooie goudbruine kleur hebben gekregen.

Serveertip

Lekker met een salade.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 18-02-2017

Bedankt Marijke, hoop dat jullie de ovenschotel lekker vinden. Hoor wel van je. Groet, Petra

marie-france avatar
marie-france 17-02-2017

Heb het meegenomen, Petra.

pwiggers avatar
pwiggers 17-02-2017

Leuk om te horen Laura dat jullie de bloemkool lekker vonden. Bedankt voor je reactie. Groetjes, Petra

ArualB avatar
ArualB 15-02-2017

Lekker hoor! Doen we nog eens. Ik denk dat ik er de volgende keer ook nog wat laos en ketoembar door doe.

pwiggers avatar
pwiggers 09-10-2016

Leuk om te horen yoda dat jullie zo gesmuld hebben van mijn bloemkool. Bedankt voor je reactie. Groet, Petra

meetyoda avatar
meetyoda 20-09-2016

Wat een heerlijke schotel Vandaag gemaakt kom vast en zeker vaker op tafel gr yoda

ArualB avatar
ArualB 23-06-2016

Lijkt me lekker Petra, neem ik mee. Dank je wel!

orphan avatar
orphan 02-10-2013

Dank je wel voor dit recept is een keer wat anders dan bloemkool met kaas saus h Groet judith

pwiggers avatar
pwiggers 02-10-2013

[b]Reactie karin11213 in mijn gastenboek:[/b] Hallo Petra, We vonden het gekruide gehakt wel lekker maar de bloemkool erdoor niet zo .... Misschien eens proberen met sperziebonen. Bedankt voor het delen van je recept. Groetjes Karin

karin11213 avatar
karin11213 29-09-2013

Dank je wel voor je recept, ga het morgen klaarmaken. Een x wat anders dan bloemkool met een sausje. Je hoort hoe we het vonden. Groetjes Karin

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten