1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Pittige pasta gorgonzola

Pittige pasta gorgonzola

Door: pwiggers

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 29-09-2013

Ingrediënten 2 personen


250 gram penne of andere pasta
2 eetlepels olijfolie
1 Spaanse peper
2 teentjes knoflook
150 gram gekookte ham
100 gram pittige gorgonzola
1 prei
Parmezaanse kaas
zout, zwarte peper


Verder heb je nodig


Pan
vergiet
koekenpan

Lekkere pittige pasta !
Lekkere pittige pasta !

Lekkere pittige pasta van allerlei restjes. Viel bijzonder goed uit!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.
Pel en snipper de knoflook.
Maak de Spaanse peper schoon. Snij deze in kleine stukjes.
Snij de ham in reepjes of stukjes.
Maak de prei schoon en snij deze in ringetjes.
Snij de gorgonzola in blokjes.

Bereidingswijze

Verhit de olie in de koekenpan.
Bak hierin de knoflook met de Spaanse peper 2 minuten.
Voeg de prei hieraan toe. Bak even mee tot de prei zacht is.
Voeg de ham en de gorgonzola hieraan toe. Goed roeren tot de kaas is gesmolten. Op smaak maken met peper (en zout?)
Roer dit alles door de pasta.

Serveertip

Bestrooi op het bord met Parmezaanse kaas.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top