Ovenschotel Brussels witlof met romige zalm en dille
- Vis, Ovenschotel
- 30-60 min.
Mmmm lekker een ovenschoteltje met zalm en witlof. Echt een lekkere combinatie en mooi om je zalm mee op te maken. Zo maak je dit, snel en simpel en zooo lekker!
Ingrediënten 2 recipe.people
500 gr witlof struikjes250-300 gr verse zalm filets.
200 ml slagroom
Vers gemalen peper
Zeezout
2 el verse dille (fijngehakt)
4 el olijfolie
2 teentjes knoflook (geperst)
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 821,54 kcal |
Koolhydraten | 9,86 g |
Eiwitten | 33,38 g |
Vetten | 71,37 g |
Benodigdheden
pan, ovenschaal.Bereidingswijze
Hetelucht oven voorverwarmen op 180 graden (gas 200 graden). Lof wassen, halveren en in een glazen ovenschaal leggen. Olijfolie erover sprenkelen en dan 15 minuten bakken. Ondertussen zalm filets wassen, droog maken met keukenpapier en in dobbelstenen van 2 cm snijden. Slagroom met knoflook, fijn gehakte dille, zout en peper vermengen. Blokjes zalm erin stoppen en doorroeren. Nadat die lof 15 minuten gegaard is dit mengsel met de zalm eroverheen gieten. Nogmaals 15 minuten bakken tot de zalm bruin wordt en gaar is. Witlof heeft nu eenmaal in de oven een langere baktijd nodig om gaar te worden want anders blijft het rauw vanbinnen en is het niet zacht en lekker. Schaal op tafel zetten op een onderzetter. Opscheppen op 2 voorverwarmde borden en smullen. Eenvoudig, maar heel erg lekker ;) :P
Serveertip
Lekker met gekookte aardappeltjes of een beetje pasta.