Ovenschotel Brussels witlof met romige zalm en dille

  • Vis, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Ovenschotel Brussels witlof met romige zalm en dille

    Ovenschotel Brussels witlof met romige zalm en dille

    Ovenschotel Brussels witlof met romige zalm en dille

Mmmm lekker een ovenschoteltje met zalm en witlof. Echt een lekkere combinatie en mooi om je zalm mee op te maken. Zo maak je dit, snel en simpel en zooo lekker!

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
500 gr witlof struikjes
250-300 gr verse zalm filets.
200 ml slagroom
Vers gemalen peper
Zeezout
2 el verse dille (fijngehakt)
4 el olijfolie
2 teentjes knoflook (geperst)
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 821,54 kcal
Koolhydraten 9,86 g
Eiwitten 33,38 g
Vetten 71,37 g
Benodigdheden
pan, ovenschaal.

Bereidingswijze

Hetelucht oven voorverwarmen op 180 graden (gas 200 graden). Lof wassen, halveren en in een glazen ovenschaal leggen. Olijfolie erover sprenkelen en dan 15 minuten bakken. Ondertussen zalm filets wassen, droog maken met keukenpapier en in dobbelstenen van 2 cm snijden. Slagroom met knoflook, fijn gehakte dille, zout en peper vermengen. Blokjes zalm erin stoppen en doorroeren. Nadat die lof 15 minuten gegaard is dit mengsel met de zalm eroverheen gieten. Nogmaals 15 minuten bakken tot de zalm bruin wordt en gaar is. Witlof heeft nu eenmaal in de oven een langere baktijd nodig om gaar te worden want anders blijft het rauw vanbinnen en is het niet zacht en lekker. Schaal op tafel zetten op een onderzetter. Opscheppen op 2 voorverwarmde borden en smullen. Eenvoudig, maar heel erg lekker ;) :P

Serveertip

Lekker met gekookte aardappeltjes of een beetje pasta.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Fressnapf avatar
Fressnapf

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten