1. Home
  2. Recepten
  3. Vis keuken
  4. Zalm
  5. Ovenschotel Brussels witlof met romige zalm en dille

Ovenschotel Brussels witlof met romige zalm en dille

  • Vis, Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 29-09-2013

Ingrediënten 2 personen


500 gr witlof struikjes
250-300 gr verse zalm filets.
200 ml slagroom
Vers gemalen peper
Zeezout
2 el verse dille (fijngehakt)
4 el olijfolie
2 teentjes knoflook (geperst)


Verder heb je nodig


Pan, ovenschaal.


Ovenschoteltje zalm, witlof

met room en dille voor 2 personen, Mmmm lekker

met room en dille voor 2 personen, Mmmm lekker

Mmmm lekker een ovenschoteltje met zalm en witlof. Echt een lekkere combinatie en mooi om je zalm mee op te maken. Zo maak je dit, snel en simpel en zooo lekker!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Hetelucht oven voorverwarmen op 180 graden (gas 200 graden). Lof wassen, halveren en in een glazen ovenschaal leggen. Olijfolie erover sprenkelen en dan 15 minuten bakken. Ondertussen zalm filets wassen, droog maken met keukenpapier en in dobbelstenen van 2 cm snijden. Slagroom met knoflook, fijn gehakte dille, zout en peper vermengen. Blokjes zalm erin stoppen en doorroeren. Nadat die lof 15 minuten gegaard is dit mengsel met de zalm eroverheen gieten. Nogmaals 15 minuten bakken tot de zalm bruin wordt en gaar is. Witlof heeft nu eenmaal in de oven een langere baktijd nodig om gaar te worden want anders blijft het rauw vanbinnen en is het niet zacht en lekker. Schaal op tafel zetten op een onderzetter. Opscheppen op 2 voorverwarmde borden en smullen. Eenvoudig, maar heel erg lekker

Serveertip

Lekker met gekookte aardappeltjes of een beetje pasta.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top