Kip Tandoori
- 20-30 min.
- Geplaatst op 27-09-2013
authentieke kip tandoori
Ingrediënten
1/2 kg kipfilet2 el yoghurt
2 el olie
1 el tandoori masala (of de mix hieronder)
1 el citroen sap
zout naar smaak
1 tl chat masala
verse koriander
-----------
voor de tandoori massala
6 zwarte kardemoms
1/2 tl kaneel
1/2 tl nootmuskaat
1/2 tl foeli
1/2 tl chili
1/2 tl paprikapoeder
1/2 tl zout
1/2 tl venkelzaad
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 766,69 kcal |
Koolhydraten | 4,24 g |
Eiwitten | 118,64 g |
Vetten | 30,05 g |
Voorbereiding
Kip in blokjes snijden. Meng de yoghurt en de kruiden en het citroensap en laat de kip een half uur marineren in de koelkast.
Bereidingswijze
Smeer een grote ovenplaat in met olie (of gebruik bakpapier), leg vervolgens de stukjes kip erop en zet deze in de oven (200 c) c.a. l5 minuten
smeer de kip in met wat extra olie en plaats nog 15 minuten in de oven.
Bron
Cursus indiaas koken
Serveertip
bestrooien met verse koriander en chat masala
Laatste reacties
Lekker! Ik mis eigenlijk wel een sausje, want van bakken in de oven wordt vlees altijd droog. Maar dat is dan ook het enige.
Ik had erbij moeten zetten dat ik het meestal met een hele kip, hele poten of dijen -met botje er nog in, maak. (Mijn excuses Deonart) Het moet dan wel langer in de oven. Overigens, ook saté marineer ik meerdere dagen lang, vinden we toch smaakvoller. Maar zo`n "last-hour" oplossing/tip is natuurlijk altijd welkom!
kipfilet heeft echt geen 3 dagen nodig om te marineren meer iets van twee uren op zijn langs
Errug lekker, maar nog beter als je het bijvoorbeeld 3 dagen laat marineren. Voor wie iets al snel te zuur vindt smaken: neem turkse yoghurt. En voor wie van een beetje pit houdt: gesneden verse rode peper door de marinade (als je wat dikkere plakjes snijdt kun je ze er eventueel gemakkelijk tussenuit vissen als sommige eters er niet van houden).