Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Kip tandoori
  4. Kip Tandoori

Kip Tandoori

Door: psiebe

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 27-09-2013

Ingrediënten


1/2 kg kipfilet
2 el yoghurt
2 el olie
1 el tandoori masala (of de mix hieronder)
1 el citroen sap
zout naar smaak
1 tl chat masala
verse koriander

-----------
voor de tandoori massala
6 zwarte kardemoms
1/2 tl kaneel
1/2 tl nootmuskaat
1/2 tl foeli
1/2 tl chili
1/2 tl paprikapoeder
1/2 tl zout
1/2 tl venkelzaad



Authentieke kip tandoori

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kip in blokjes snijden. Meng de yoghurt en de kruiden en het citroensap en laat de kip een half uur marineren in de koelkast.

Bereidingswijze

Smeer een grote ovenplaat in met olie (of gebruik bakpapier), leg vervolgens de stukjes kip erop en zet deze in de oven (200 c) c.a. l5 minuten

smeer de kip in met wat extra olie en plaats nog 15 minuten in de oven.

Serveertip

Bestrooien met verse koriander en chat masala

Bron

Cursus indiaas koken



Deel dit recept

Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van psiebe
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top