Kip Tandoori

  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 27-09-2013
  • Kip Tandoori

    Kip Tandoori

    Kip Tandoori

  • Kip Tandoori

    Kip Tandoori

    Kip Tandoori

authentieke kip tandoori

Deel dit recept

Ingrediënten
1/2 kg kipfilet
2 el yoghurt
2 el olie
1 el tandoori masala (of de mix hieronder)
1 el citroen sap
zout naar smaak
1 tl chat masala
verse koriander

-----------
voor de tandoori massala
6 zwarte kardemoms
1/2 tl kaneel
1/2 tl nootmuskaat
1/2 tl foeli
1/2 tl chili
1/2 tl paprikapoeder
1/2 tl zout
1/2 tl venkelzaad
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Kip in blokjes snijden. Meng de yoghurt en de kruiden en het citroensap en laat de kip een half uur marineren in de koelkast.

Bereidingswijze

Smeer een grote ovenplaat in met olie (of gebruik bakpapier), leg vervolgens de stukjes kip erop en zet deze in de oven (200 c) c.a. l5 minuten

smeer de kip in met wat extra olie en plaats nog 15 minuten in de oven.

Bron

Cursus indiaas koken

Serveertip

bestrooien met verse koriander en chat masala

Laatste reacties

cloudstormer avatar
cloudstormer 22-07-2015

Lekker! Ik mis eigenlijk wel een sausje, want van bakken in de oven wordt vlees altijd droog. Maar dat is dan ook het enige.

xandra180 avatar
xandra180 02-10-2013

Ik had erbij moeten zetten dat ik het meestal met een hele kip, hele poten of dijen -met botje er nog in, maak. (Mijn excuses Deonart) Het moet dan wel langer in de oven. Overigens, ook saté marineer ik meerdere dagen lang, vinden we toch smaakvoller. Maar zo`n "last-hour" oplossing/tip is natuurlijk altijd welkom!

deonart avatar
deonart 30-09-2013

kipfilet heeft echt geen 3 dagen nodig om te marineren meer iets van twee uren op zijn langs

xandra180 avatar
xandra180 30-09-2013

Errug lekker, maar nog beter als je het bijvoorbeeld 3 dagen laat marineren. Voor wie iets al snel te zuur vindt smaken: neem turkse yoghurt. En voor wie van een beetje pit houdt: gesneden verse rode peper door de marinade (als je wat dikkere plakjes snijdt kun je ze er eventueel gemakkelijk tussenuit vissen als sommige eters er niet van houden).

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten