Groente quiche in filodeeg
- 20-30 min.
Heerlijke en gezonde groente quiche met filodeeg
Ingrediënten 2 personen
Ui, knoflook, spinazie, prei, pompoen en champignonsVoorbereiding
Leg vier blaadjes filodeeg op elkaar als een ster in een ronde kleine ovenschaal. De puntjes hangen over de zijkanten van de schaal. Instructies staan ook op de verpakking van het filodeeg. Doe de schaal in de oven voor 10 minuten.
Bereidingswijze
Roerbak de volgende groentes in een wokpan met een theelepel olijfolie: ui, knoflook, prei, spinazie, pompoen en champignons. Het groentepakketje moet genoeg zijn om twee bakjes van filodeeg te vullen. Je kunt naar eigen inzicht de groente kiezen die je lekker vindt. Houdt er rekening mee dat groente zoals sperziebonen of broccoli eerst gekookt moeten worden. Voeg aan de roerbakgroente een scheut citroensap en chillipoeder toe. Vul de bakjes met de groente. Pak een maatbeker en meng hierin 2 eieren en een flinke scheut melk. Schenk dit mengsel over de groente. De bakjes van filodeeg en groenten moeten nog 10 minuten in de oven en klaar is Kees! Gezond en makkelijk!