1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indiase keuken
  5. Dahl van rode linzen

Dahl van rode linzen

  • Indiaas, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 26-09-2013

Ingrediënten 4 personen


250 gr rode linzen
4 dl water
0,5 tl kurkuma
0,5 tl mosterdzaad
1,5 tl korianderpoeder
1 el geraspte gember
3 tomaten, in stukjes
scheutje zonnebloemolie
verse korianderblaadjes



Makkelijk te maken Indiaas bijgerecht. Snel klaar!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Controleer de linzen op steentjes en was ze. Laat ze in een zeef uitlekken.

Bereidingswijze

Verhit de olie in een pan en bak daarin het mosterdzaad en de kurkuma. Voeg de linzen toe en het water. Voeg ook het korianderpoeder en de gember toe. Kook 10 minuten en controleer of er nog meer vocht bij moet. Voeg de tomaten toe.
Kook nog ongeveer 10 minuten of tot de linzen zacht genoeg zijn. Neem de pan van het vuur, maak op smaak met zout en serveer bestrooid met korianderblaadjes.

Serveertip

Lekker met rijst en een salade.

Bron

Kievitamines.nl



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van renate999


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van renate999
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top