Pasta met kastanjechampignons en broccoli
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 26-09-2013
La Trappe Blond is ook lekker bij:
- Verse salades met een neutrale dressing
- Lichte visgerechten
- Varkensfilet en witvlees zoals kip of kalf
Ingrediënten 4 personen
200 gramkastanjechampignons150 grambroccoliroosjes
4 eetlepels roomkaas
3 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
1,5 dl gevogelte- of groentenbouillon
8 eetlepels La Trappe Blond
175 gram schelppasta of tagliatelle of andere soort pasta
2 eetlepels fijngeknipte bladpeterselie
2 eetlepels fijngeraspte Parmezaanse kaas
peper uit de molen en zout naar smaak
Bereidingswijze
De broccoliroosjes afspoelen en in een vergiet laten uitlekken. Beetgaar koken en af laten koelen. De harde onderkant van de kastanjechampignons afsnijden en in stukjes snijden. De olie in een wok of braadpan verhitten en de kastanjechampignons kort roerbakken. Bouillon al roerende toevoegen, hittebron op de laagste stand zetten en 5 minuten stoven. Tegen het einde van de stooftijd de afgekoelde broccoliroosjes en het bier erdoor roeren. Op een hogere hittebron nog 2 minuten al roerende goed verwarmen. De roomkaas gelijkmatig erdoor roeren, op smaak brengen met peper en zout en warm houden. De pasta in ruim water met een snufje zout beetgaar koken. De pasta afgieten en door het warme mengsel van de kastanjechampignons roeren. Met Parmezaanse kaas en fijngeknipte bladpeterselie garneren. Over voorverwarmde borden verdelen, vergezeld van een goed gekoeld glas La Trappe Blond.
Bron
Han Hidalgo
Laatste reacties
Ik heb er zelf nog wat ingredienten aan toegevoegd en moet zeggen dat het heeeerlijk was. Op zich ben ik niet een echte pasta-fan maar dit recept beviel uitstekend! Gaan we zeker vaker maken.....
Echt heel lekker