1. Home
  2. Recepten
  3. Groenten Bhaji`s

Groenten Bhaji`s

Door: psiebe

  •  ,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 26-09-2013

Ingrediënten


Beslag
150 gram kikkererwtenmeel (TRS, lichtgele verpakking)
2 el rijstmeel (blauwe verpakking, geen kleefrijst)
1 citroengras, zeer fijngehakt
3 plakjes gember, zeer fijngehakt
4 el fijngehakte koriander
een halve rode chilipeper, fijngehakt
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 volle tl curry poeder
1 tl kurkuma
zout en peper naar smaak
75 ml water (nb, afhankelijk dikte mengsel meer toevoegen)

Groenten die je kan gebruiken, bijvoorbeeld:
Bloemkool
Courgette
Ui
Geraspte wortel
Aubergine
Vastkokende aardappels

Olie om de bhaji`s in te bakken



Lekkere borrelhap

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Meng het kikkererwtenmeel, rijstmeel en water door elkaar. Het beslag moet de dikte hebben van dikke room.

Meng nu alle overige ingrediënten voor het beslag erdoor. Proef of het op smaak is. Laat even rusten.
Snij alle groenten: de bloemkool in kleine roosjes, de courgette in plakjes van ongeveer een centimeter dik
en de ui in ringen.

Verhit in een wok ongeveer een centimeter olie.
Doe de groenten bij het beslag en zorg ervoor dat alles goed bedekt is door het beslag. Controleer of de olie
heet genoeg is door een druppel van het beslag er in te doen. Als het gaat sissen, dan is de temperatuur
goed. Bak nu telkens een paar stukjes goudbruin in de olie. Draai ze na ongeveer een minuut een keer
voorzichtig om. Het is klaar als beide zijden goudbruin z¡n.

Bron

Cursus



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van psiebe
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top