1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Mama`s wereld ragout

Mama`s wereld ragout

  • , Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 26-09-2013

Ingrediënten 4 personen


3 grote sucadelappen (of 6 kleine)
Cajunkruiden
Boter
Water



Een echt familierecept van een vriendin.

`Ik smolt als kind als mam ragout had gemaakt. Dit was het lekkerste wat ze kon maken…En mijn favoriete herfst en winter maaltijd.`

Krijg nu al zin in de herfst! Hierbij het recept.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Sucadelappen op een bord leggen en ze goed bestrooien met cajunkruiden, aan beide kanten. Een grote klont boter in de braadpan smelten en kort (halve minuut) een beide kanten even schroeien. Giet daarna water erbij totdat het vlees net onder water staat. Op laag vuur zetten en zachtjes laten sudderen 4-6 uur met deksel op de pan.

Bereidingswijze

Haal nu het draadjes vlees eruit en giet de jus in een schenkkan. Maak tevens runderbouillon (blokje) klaar in een schenkkan (ca 200-300 ml).

Nu ga je een roux maken. Met boter en bloem. Laag vuur. Een grote klont boter laten smelten in een pan. Bloem er schepje voor schepje erbij en blijven roeren met de garde. Het hoeft geen bal te worden, als de bloem niet meer wit is maar wat gelig, dan is het goed.
Daarna schenk je eerst de kan met jus er scheutje voor scheutje bij. Blijven roeren met de garde. Totdat je een gladde roux krijgt. Als het vloeibaar begint te worden, schenk je nog wat bouillon erbij. Als het mooi glad is, is de roux klaar.

Snijd het draadjesvlees (of trek het uitklaar) en versnipper het in kleine stukjes/ draadjes. Gooi dit bij de roux, roeren en klaar. Als de ragout te dik word, kun je altijd de ragout weer opwarmen en weer wat jus of bouillon erbij doen.

Serveertip

Lekker op een koude dag met een bladerdeegbakje, sneetje brood of rijst.

Bewaren in de koelkast. En volgende dag weer zachtjes opwarmen. Wat jus of bouillon erbij, en smullen maar!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van metata


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van metata
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top