1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Franse keuken
  5. Romige, pittige sperziebonen met aardappel en kaas

Romige, pittige sperziebonen met aardappel en kaas

  • Frans, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 26-09-2013

Ingrediënten 2 personen


400 gr verse sperziebonen
400 gr aardappel (of blokjes, diepvries)
2 uien (gesnipperd)
2 teentjes knoflook (geperst)
2 t bonenkruid
100 gr Gruyère (geraspt)
Vers gemalen zwarte peper
Zeezout
Vloeibare boter of olie


Verder heb je nodig


Pan, koekenpan

Sperziebonen, pittig, met gruyère

ui, knoflook, kruiden en gebakken aardappel

ui, knoflook, kruiden en gebakken aardappel
Alles in één pan

lekker roerbakken en smullen

lekker roerbakken en smullen

Dit is een allemanvriendje, de sperziebonen moesten op want had enorme hoeveelheden. Nu eens geen spek, nee ik heb er een eenpansgerecht van gemaakt met blokjes gebakken aardappel erdoor. Lekker op smaak gebracht met ui, knoflook, specerijen en pittige kaas. Echt handig als je snel klaar wilt zijn en toch wilt smullen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Aardappelen (vastkokend) schillen en in blokjes van 2x2 cm snijden. Bonen wassen en eventueel in stukken snijden. Doe 1 el boter of olie in een pan, uien en knoflook aanbraden. Bonenkruid erbij en op smaak brengen met peper en zout. Bewaar dit even. Blancheer ondertussen bonen in zout water een minuut of 6, afgieten en afspoelen met koud water. Dan aardappelblokjes goed gaar en mooi bruin bakken, geblancheerde bonen weer toevoegen en goed verwarmen. Op smaak brengen met peper en zout. Tenslotte het uien-kruidenmengsel toevoegen en goed door elkaar roeren. Strooi er nu ook geraspte Gruyère over en die gaat lekker smelten. Kaas is lekker pittig. Laat het dan nog 8-10 minuten met een deksel (of bord) op de pan doorgaren. Nu in een schaal doen of verdelen op voorverwarmde borden.

Serveertip

Lekker met varkenshaas, kipfilet, witvis of ander vlees naar keuze.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top