Hongaars stoofvlees: Pörkölt (Goulash)

  • Hongaars,
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 25-09-2013
  • Hongaars stoofvlees: Pörkölt (Goulash)

    Hongaars stoofvlees: Pörkölt (Goulash)

    Hongaars stoofvlees: Pörkölt (Goulash)

  • Hongaars stoofvlees: Pörkölt (Goulash)

    Hongaars stoofvlees: Pörkölt (Goulash)

    Hongaars stoofvlees: Pörkölt (Goulash)

  • Hongaars stoofvlees: Pörkölt (Goulash)

    Hongaars stoofvlees: Pörkölt (Goulash)

    Hongaars stoofvlees: Pörkölt (Goulash)

  • Hongaars stoofvlees: Pörkölt (Goulash)

    Hongaars stoofvlees: Pörkölt (Goulash)

    Hongaars stoofvlees: Pörkölt (Goulash)

  • Hongaars stoofvlees: Pörkölt (Goulash)

    Hongaars stoofvlees: Pörkölt (Goulash)

    Hongaars stoofvlees: Pörkölt (Goulash)

  • Hongaars stoofvlees: Pörkölt (Goulash)

    Hongaars stoofvlees: Pörkölt (Goulash)

    Hongaars stoofvlees: Pörkölt (Goulash)

  • Hongaars stoofvlees: Pörkölt (Goulash)

    Hongaars stoofvlees: Pörkölt (Goulash)

    Hongaars stoofvlees: Pörkölt (Goulash)

Deze Hongaarse stoofschotel heet officieel: "Pörkölt" maar is bij ons beter bekend als goulash. Bestel je in Hongarije goulash (Gulyás) dan krijg je namelijk (goulash)soep.
De officiële benamingen zijn in feite niet belangrijk. Het belangrijkste is dat het een heerlijke smakelijke en uiterst geurige stoofpot is. Het heeft een paar uurtjes nodig om te garen maar ondertussen ruikt je hele huis naar deze heerlijke stoofpot.
Gemakkelijk te combineren met rijst, aardappelpuree, pasta, gnocchi of gewoon met brood.
Je kunt ook makkelijk een grote hoeveelheid tegelijk maken voor een grotere groep of gewoon voor meerdere dagen. De 2e dag is het zelfs nog lekkerder omdat de smaken dan goed zijn ingetrokken.

Gebruik geen extra zout want de gerookte spekreepjes zijn al zout genoeg. Deze spekreepjes zorgen ook voor de heerlijke "rook" smaak aan het gerecht. Deze smaak hoort bij dit gerecht want van origine wordt het klaargemaakt boven een houtvuurtje.

Deel dit recept

Ingrediënten 5 personen
- 1 kg rundersucade, riblappen of ander stoofvlees
- 250 gram gerookte spekreepjes
- 4 uien
- 4 tenen knoflook
- 3 rode (punt)paprika`s
- 4 tomaten
- 1 (klein) blikje tomatenpuree
- 2 el paprika poeder (indien mogelijk 1 mild en 1 pittig)
- 1 tl komijn poeder of karwijzaad
- 2 takjes tijm
- 2 laurierblaadjes
- 2 el worchestersaus
- 250 ml rode wijn
- 250 ml runderbouillon.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- de stukjes vlees aanbraden in een beetje braadboter en uit de pan nemen.
- dan de spekreepjes eventjes laten bakken en dan gaan de uien en de knoflook erbij.
- hierna voeg je paprikapoeder toe.
- dan gaat het vlees weer terug in de pan.
- voeg de komijn, tijm, laurier en worchestersaus toe.
- daarna gaat de wijn erbij.
- vervolgens gaan stukjes tomaat en paprika erbij.
- als laatste de tomatenpuree en de bouillon.
- reken om tenminste 2 uur stooftijd en voeg eventueel, water toe.

Serveertip

Aardappelpuree, rijst, pasta, gnocchi of met brood.
Drink er dezelfde wijn bij die in de stoofpot zit.

Laatste reacties

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 25-04-2017

Succes ermee ;) Groetjes van Wilmie _O_

didoroelofsen867 avatar
didoroelofsen867 22-04-2017

Tuurlijk, heb net de wangetjes bij de slager besteld. Groetjes, Dido

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 22-04-2017

Lijkt me ook erg lekker Dido. Laat je nog eens horen hoe het smaakte? Groetjes van Wilmie _O_

didoroelofsen867 avatar
didoroelofsen867 20-04-2017

Dit recept heb ik meegenomen en ga het binnenkort maken met varkenswangetjes. Groetjes, Dido

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 07-09-2015

Ja Ria zo'n lekkere stoofschotel gaat er wel in met dit weer. Groetjes van Wilmie _O_

riawes avatar
riawes 04-09-2015

Dag Wilmie . Vind het vandaag geschikt weer om weer eens zo een lekkere stoofschotel te maken. Dus even naar de super en de slager en dan de keuken in. Groeten van Ria

WillyB1955 avatar
WillyB1955 26-01-2015

gisteren dit gegeten het was heerlijk, ik heb gerookte paprikapoeder gebruikt krijg je er een nog lekkerder rooksmaak aan. Ik had een dubbele portie gemaakt dus de rest in de vriezer. bedankt voor het recept.

Lammy1954 avatar
Lammy1954 23-11-2013

Jummiejummie, hiermee ga ik mij lief verrassen!

rhherni avatar
rhherni 23-11-2013

Ik heb het gemaakt met schouderkarbonades, echt heerlijk. Bedankt voor dit recept!

Ben0804 avatar
Ben0804 14-11-2013

vandaag gemaakt.... HEERLIJK ca 3,5 uur laten sudderen.... jummmmmmm

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten