Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hongaarse keuken
  4. Hongaars stoofvlees: Pörkölt (Goulash)

Hongaars stoofvlees: Pörkölt (Goulash)

Door: wilmiewillemse

  • Hongaars
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 26-09-2013

Ingrediënten 5 personen


- 1 kg rundersucade, riblappen of ander stoofvlees
- 250 gram gerookte spekreepjes
- 4 uien
- 4 tenen knoflook
- 3 rode (punt)paprika`s
- 4 tomaten
- 1 (klein) blikje tomatenpuree
- 2 el paprika poeder (indien mogelijk 1 mild en 1 pittig)
- 1 tl komijn poeder of karwijzaad
- 2 takjes tijm
- 2 laurierblaadjes
- 2 el worchestersaus
- 250 ml rode wijn
- 250 ml runderbouillon.


Hongaars stoofvlees Pörkölt (Goulash)
Hongaars stoofvlees Pörkölt (Goulash)
Hongaars stoofvlees Pörkölt (Goulash)
Hongaars stoofvlees Pörkölt (Goulash)
Hongaars stoofvlees Pörkölt (Goulash)

Met gnochhi

Hongaars stoofvlees Pörkölt (Goulash)

Zo zag het eruit in Boedapest

Hongaarse goulash

Deze Hongaarse stoofschotel heet officieel: "Pörkölt" maar is bij ons beter bekend als goulash. Bestel je in Hongarije goulash (Gulyás) dan krijg je namelijk (goulash)soep.
De officiële benamingen zijn in feite niet belangrijk. Het belangrijkste is dat het een heerlijke smakelijke en uiterst geurige stoofpot is. Het heeft een paar uurtjes nodig om te garen maar ondertussen ruikt je hele huis naar deze heerlijke stoofpot.
Gemakkelijk te combineren met rijst, aardappelpuree, pasta, gnocchi of gewoon met brood.
Je kunt ook makkelijk een grote hoeveelheid tegelijk maken voor een grotere groep of gewoon voor meerdere dagen. De 2e dag is het zelfs nog lekkerder omdat de smaken dan goed zijn ingetrokken.

Gebruik geen extra zout want de gerookte spekreepjes zijn al zout genoeg. Deze spekreepjes zorgen ook voor de heerlijke "rook" smaak aan het gerecht. Deze smaak hoort bij dit gerecht want van origine wordt het klaargemaakt boven een houtvuurtje.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- de stukjes vlees aanbraden in een beetje braadboter en uit de pan nemen.
- dan de spekreepjes eventjes laten bakken en dan gaan de uien en de knoflook erbij.
- hierna voeg je paprikapoeder toe.
- dan gaat het vlees weer terug in de pan.
- voeg de komijn, tijm, laurier en worchestersaus toe.
- daarna gaat de wijn erbij.
- vervolgens gaan stukjes tomaat en paprika erbij.
- als laatste de tomatenpuree en de bouillon.
- reken om tenminste 2 uur stooftijd en voeg eventueel, water toe.

Serveertip

Aardappelpuree, rijst, pasta, gnocchi of met brood.
Drink er dezelfde wijn bij die in de stoofpot zit.



Deel dit recept

Reacties (23)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top