Heldere bospaddenstoelen soep
- Nederlands, Soep
- > 120 min.
Deze heldere bospaddenstoelen soep is een heerlijke variant op de talrijke gebonden en romige paddenstoelen soepen. De zelfgetrokken runderbouillon maakt de soep lekker licht en uitermate geschikt als onderdeel van een 2, 3 (of meer) gangen-menu. Houd je niet van "vreemde" paddenstoelen dan kun je ook "gewonere" soorten nemen zoals (kastanje) champignons en/of oesterzwammen.
Ingrediënten 6 personen
- runderschenkel- 3 runderbouillonblokjes
- enkele takjes tijm
- bladselderij en/of bleekselderij
- 2 el sherry of Madeira
- 500 gram gemengde bospaddenstoelen
- evt. bosuitjes of peterselie voor de garnering
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 132,58 kcal |
Koolhydraten | 3,28 g |
Eiwitten | 19,85 g |
Vetten | 3,29 g |
Voorbereiding
- maak van 3 liter water, de schenkel, de bouillonblokjes en de tijm een mooi getrokken runderbouillon. (tenminste 4 uur op een klein pitje laten trekken)
- borstel de paddenstoelen schoon en snijd ze in hapklare stukjes.
Bereidingswijze
- haal de schenkel uit de bouillon en passeer de bouillon door een kaasdoek of schone theedoek, snijd het vlees in kleine stukjes.
- voeg de fijngesneden selderij toe en laat het +/- 15 min. zachtjes koken.
- als de selderij bijna gaar is, wok je de paddenstoelen en voeg die toe aan de bouillon.
- Dan doe je de sherry erbij.
- de stukjes vlees als laatste terug in de warme soep.
- breng op smaak met peper & zout en evt. een beetje maggi.
- garneer naar wens met bosuitjes of peterselie.