en smullen maar
- runderschenkel
- 3 runderbouillonblokjes
- enkele takjes tijm
- bladselderij en/of bleekselderij
- 2 el sherry of Madeira
- 500 gram gemengde bospaddenstoelen
- evt. bosuitjes of peterselie voor de garnering
Deze heldere bospaddenstoelen soep is een heerlijke variant op de talrijke gebonden en romige paddenstoelen soepen. De zelfgetrokken runderbouillon maakt de soep lekker licht en uitermate geschikt als onderdeel van een 2, 3 (of meer) gangen-menu. Houd je niet van "vreemde" paddenstoelen dan kun je ook "gewonere" soorten nemen zoals (kastanje) champignons en/of oesterzwammen.
- maak van 3 liter water, de schenkel, de bouillonblokjes en de tijm een mooi getrokken runderbouillon. (tenminste 4 uur op een klein pitje laten trekken)
- borstel de paddenstoelen schoon en snijd ze in hapklare stukjes.
- haal de schenkel uit de bouillon en passeer de bouillon door een kaasdoek of schone theedoek, snijd het vlees in kleine stukjes.
- voeg de fijngesneden selderij toe en laat het +/- 15 min. zachtjes koken.
- als de selderij bijna gaar is, wok je de paddenstoelen en voeg die toe aan de bouillon.
- Dan doe je de sherry erbij.
- de stukjes vlees als laatste terug in de warme soep.
- breng op smaak met peper & zout en evt. een beetje maggi.
- garneer naar wens met bosuitjes of peterselie.
misslekker1979 27-12-2013
Bedankt voor dit heerlijke & simpele recept! Was succesje tijdens kerstdiner.
DeeJee1972 03-11-2013
Klinkt en ziet er heerlijk uit. Ik neem deze mee, dank je wel!
lieredomdrij 29-09-2013
Natuurlijk is dat lekker! De fotootjes laten ook heerlijk genoeg padde(n)stoel zien, dat is stiekem toch gebonden soep met zoveel p`stoel. groet Roger
ArualB 27-09-2013
Lijkt me errug lekker, neem hem mee!
Fressnapf 27-09-2013
Lekker tante Wilmie ! Ik ga deze heel snel in elkaar breien, lekker makkelijk soeppie en lijkt me lekker. Grt. Alex