Bloemkool ovenschotel

  • Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 25-09-2013
  • Bloemkool ovenschotel

    Bloemkool ovenschotel

    Bloemkool ovenschotel

  • Bloemkool ovenschotel

    Bloemkool ovenschotel

    Bloemkool ovenschotel

Gekruide ovenschotel met bloemkool, aardappelen en gehakt.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
list]
1 grote bloemkool
500gr gehakt
700gr evengrote aardappelen
1 grote ui of 2 kleine
1 teentje knoflook
5 cherrytomaten
200gr geraspte kaas
2 eieren
150ml melk
verse peterselie
dragon
peper
zout
paprikapoeder


De volgende twee ingrediënten kunnen weggelaten worden om het geheel wat minder spicy te maken

  • halve theelepel sambal
  • halve theelepel worcestershiresauce
Boodschappen bestellen

Voorbereiding


  1. Snijd de bloemkool in gelijkmatige roosjes en was deze
  2. Schil de aardappelen
  3. Versnipper de uien
  4. Versnipper het teentje knoflook in kleine stukjes
  5. Hak de peterselie fijn
  6. Vet een ovenschaal in met boter of olijfolie
  7. Verwarm de oven voor op 220 graden

Bereidingswijze


  1. Kook de bloemkoolroosjes en de aardappelen 10 minuten in een aparte pan
  2. Doe een klein beetje olijfolie in de pan en fruit de ui met de knoflook
  3. Voeg het gehakt toe, samen met peper, zout, halve theelepel sambal en een halve theelepel worcestershiresauce en bak dit rul
  4. Doe de twee eieren in een kom en klop deze los met 150ml melk
  5. Voeg naar smaak peper, zout, paprikapoeder, peterselie en dragon toe
  6. Giet de aardappelen en de bloemkoolroosjes af
  7. Neem een deel van de bloemkoolroosjes (ong. 400ml) samen met 100gr gesraspte kaas in een maatbeker en pureer dit met de staafmixer
  8. Voeg de puree toe aan de kom met geklopte eieren, melk en kruiden en meng dit goed met de garde op een laag vuurtje totdat deze egaal en warm is
  9. Neem de helft van de saus en meng dit goed door het gehakt
  10. Snijd de aardappelen in even dikke plakjes



  1. Bedek de bodem van de ovenschaal met een laag aardappelschijfjes
  2. Bedek de aardappelschijfjes met een laagje gehakt/sausmengsel (ong. de helft)
  3. Bedek dit weer met een laagje aardappelschijfjes
  4. Gevolgd door de rest van het gehakt/sausmengsel
  5. Bedek het geheel met de overgebleven bloemkoolroosjes
  6. Verdeel hierover het restant van de saus
  7. Verdeel hierover de overgebleven 100gr geraspte kaas
  8. Maak de garnering tot slot af met halve cherrytomaatjes
  9. Bak het geheel af in de oven voor ongeveer 40 minuten, totdat de kaas mooi gegratineerd is


Eet smakelijk!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten