Poolse augurkensoep

  • Pools, Soep
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 25-09-2013
  • Poolse augurkensoep

    Poolse augurkensoep

    Poolse augurkensoep

Een lekkere friszure en gezonde soep.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 300 gram zoute augurken (`ogorki kiszone`, Poolse winkel), of gewone augurken, in blokjes
- 1 glas droge witte wijn
- 3 kleine aardappelen, in blokjes
- 1 winterpeen, in blokjes
- 1 prei, in stukjes
- 1 ui, gesnipperd
- 15 gram dille, fijngehakt
- 75 ml melk
- 1 volle eetlepel maïzena
- 1 liter groentebouillon
- 100 gram kleine pasta, bijv. schelpjes
- flinke scheut augurkennat
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verhit olie in een soeppan. Fruit de ui ongeveer 5 minuten. Voeg dan de blokjes aardappel, wortel en prei toe en bak nog een paar minuten. Schenk de wijn erover en laat een paar minuten op hoog vuur grotendeels verdampen.

Voeg de augurkenblokjes, de groentebouillon, het augurkennat en de pasta toe, en kook ongeveer tien minuten.

Maak van de maïzena en de koude melk een papje, en voeg al roerende toe aan de soep, om hem te binden.

Roer dan 2/3 van de gehakte dille erdoor, en gebruik de rest voor garnering.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten