zoete aardappelsoep

  • Wereld, Soep
  • 10-20 min.
  • zoete aardappelsoep

    Zoete aardappelsoep

    Zoete aardappelsoep

een gladde zoete, romige soep uit pure groente!!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 grote zoete aardappel
1 ui
chineze knoflook
4 bospeentjes
5 snijbonen
schepje roomboter
rozemarijn
zeezout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

pan, mes, houten lepel, snijplank, blender of staafmixer.

Voorbereiding

alles wassen, wortel schoonmaken, bataat (zoete aardappel) schillen en knoflook pellen.

Bereidingswijze

Zet de pan op een middelmatig vuur en laat de boter smelten. Snij ondertussen de ui en knoflook in grove stukken en bak die zachtjes. Knip de snijbonen grof boven de pan en snijd de wortels in stukken en doe er ook bij. Af en toe even roeren. Snij de bataat in stukken en doe erbij.een theelepel zout erbij en even goed doorroeren. Laat een minuut even bakken. Voeg water toe totdat het net onder staat en een flinke theelepel rozemarijn. goed roeren en aan de kook brengen. Kook tot de bataat gaar is en pureer het goed.

Serveertip

lekker met grof volkoren toast met roomboter en wat zout.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

maaike39 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten