zoete aardappelsoep
- Wereld, Soep
- 10-20 min.
een gladde zoete, romige soep uit pure groente!!
Ingrediënten 4 personen
1 grote zoete aardappel1 ui
chineze knoflook
4 bospeentjes
5 snijbonen
schepje roomboter
rozemarijn
zeezout
Benodigdheden
pan, mes, houten lepel, snijplank, blender of staafmixer.
Voorbereiding
alles wassen, wortel schoonmaken, bataat (zoete aardappel) schillen en knoflook pellen.
Bereidingswijze
Zet de pan op een middelmatig vuur en laat de boter smelten. Snij ondertussen de ui en knoflook in grove stukken en bak die zachtjes. Knip de snijbonen grof boven de pan en snijd de wortels in stukken en doe er ook bij. Af en toe even roeren. Snij de bataat in stukken en doe erbij.een theelepel zout erbij en even goed doorroeren. Laat een minuut even bakken. Voeg water toe totdat het net onder staat en een flinke theelepel rozemarijn. goed roeren en aan de kook brengen. Kook tot de bataat gaar is en pureer het goed.
Serveertip
lekker met grof volkoren toast met roomboter en wat zout.