Babi Pangang van de Chinees (en super lekker)
- Aziatisch,
- > 120 min.
Een smakelijke babi pangang met een zeer goede combinatie van specerijen, waarbij het vlees eerst gekookt en erna gebakken worden in de oven.
Ingrediënten
voor het vlees1 kg buikspek met vel aan 1 stuk (ik maakte een halve recept met 500 g vlees)
2 t baksoda (baking soda)
bruine azijn
voor marinade
2 t zout
1 t kaneel
1/2 t gemalen anijszaad
1/2 t gemalen venkel
1/2 t kruidnagelpoeder
1 t gemalen Sichuanpeper
4 e hoisinsaus
4 e bean curd saus (rode gefermenteerde tofu, opgelost tot puree in olie waarin dit zit, is bij toko te kopen in glazen potjes)
Bereidingswijze
1. Kook varkensbuik voor 50 min. op zacht vuur met koeksoda. (koeksoda maakt de vel nog knapperiger bij het bakken)
2. Haal uit pan en bewerk het vel met een ijzeren schuursponsje om alle onzuiverheden van vel te halen. Met een scherpe mes kan het ook heel goed.
3. Was spekzwoerd met bruine azijn de vel goed schoon.
4. Prik vel overal in met een saté stokje of een stalen saté pen. (dit moet echt overal gebeuren zodat het vet eruit kunnen komen tijdens roosteren)
5. Snijd spek op vleeskant in breedte in 2 cm plakjes, waarbij je niet tot helemaal doorsnijden tot onder en zo door de vel.
6. Meng droge ingrediënten en wrijf het vlees in tussen alle plakken.
7. Meng hoisinsaus met bean curd saus en wrijf het vlees in tussen plakken.
8. Hang buikspek op voor 24 uur om te drogen en te marineren.
9. Rooster buikspek voor 45 min. bij 200-220*C en erna voor 15 min. op hoogste stand tot vel knapperig is.