1. Home
  2. Recepten
  3. Rijst hamburgers

Rijst hamburgers

Door: deonart

  •  ,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 23-09-2013

Ingrediënten 2 personen


1 kop gekookte paprijst (kleefrijst) (nog warm en plakkerig)

voor hamburger
250 g rundergehakt
bakolie
1 kleine ui, fijn
1 rode peper fijn
1 t rijstwijn
2 t lichte sojasaus
1 t donkere sojasaus
mespunt suiker
1/2 t komijn
1 e witte sesamzaadjes

1. Fruit ui en rode peper aan tot zacht.
2. Voeg gehakt erbij en bak gehakt rul.
3. Voeg rijstwijn, sojasaus, suiker en komijn erbij en bak tot vrij droog.
4. Meng sesamzaadjes erdoor tot een stevige mengsel.
5. Laat een half uurtje in de koelkast opstijven.

plukje munt en fijn rode peper als garnituur


Verder heb je nodig


Gebruik een ronde metalen ring om hamburgers te maken. Ik gebruik altijd een grote tonijn blik die boven en onder open gesneden zijn.

Rijst hamburgers
Rijst hamburgers
Rijst hamburgers

maak vulling

maak vulling
Rijst hamburgers

eert rijst

eert rijst
Rijst hamburgers

vleesvulling erop en goed aandrukken

vleesvulling erop en goed aandrukken
Rijst hamburgers

tot bovenaan vullen met rijst

tot bovenaan vullen met rijst
stomen in wok

op een cake afkoel rekje gevul met water tot bij rekje met deksel op pan

op een cake afkoel rekje gevul met water tot bij rekje met deksel op pan
Rijst hamburgers

stomen

stomen
Rijst hamburgers

garneer

garneer

Cliché... clichés een andere kijkje naar onze vertrouwde hamburger.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

maken van hamburgers
1. Doen met klamme handen van de warme rijst onder in de ring. Deze ring moet op een stoom bord staan zodat ring er makkelijk afgehaald kunnen worden en de hamburger in tact blijven
2. Verdeel daarover helft van gehakt mengsel.
3. Verdeel de laatste kwart van rijst over vlees mengsel en druk goed aan. Herhaal deze proces met de andere hamburger.
4. Stoom hamburgers tot warm. (15 min.)

Serveertip

Garneer met rode peper en munt

Deze hamburgers kunt je ook niet optellen en eten als een hamburger. Is meer voor de vorm zo gemaakt. Het beste resultaat krijgt je als jij ze op individuele bordjes stomen en op de bordjes zelf serveren.

Bron

Proeven en experimenteren



Deel dit recept

Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top