Gehakt met spek en bonen eenpansgerecht

  • Afrikaans,
  • 20-30 min.
  • Gehakt met spek en bonen eenpansgerecht

    Gehakt met spek en bonen eenpansgerecht

    Gehakt met spek en bonen eenpansgerecht

  • Gehakt met spek en bonen eenpansgerecht

    Gehakt met spek en bonen eenpansgerecht

    Gehakt met spek en bonen eenpansgerecht

Lekker makkelijke ongecompliceerde gerecht die ook nog snel klaar zijn.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 g biologisch rundergehakt (een eurotje meer maar wel lekkerder)
200 g gerookte spekreepjes
1 e boter
3 e olijfolie
2 uien, fijn
2-3 teentjes knoflook, fijn
50 ml brandewijn
2 t aromat
1 t gemalen zwarte peper
2 t gedroogde oregano
1 t gedroogde basilicum
450 g tomatenstukjes uit blik
2 potten bonen in tomatensaus (850 g)
verse peterselie, oregano en basilicum voor garnering
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Bak spekjes uit in boter en olie en haal uit pan.
2. Fruit uien en knoflook tot zacht.
3. Doen gehakt in de pan en bak gehakt rul.
4. Voeg nu de overige kruiden en specerijen toe en bak even tot goed vermengd met gehakt.
5. Verdeel brandwijn over vleesmengsel en flambeer. (hierdoor krijgt je een dieper level van smaak)
6. Blus af met tomaten en bak tomaten even mee tot goed vermengd.
7. Voeg de bonen in tomatensaus en spekjes toe aan vleesmengsel en warm goed op.
8. Verdeel over 4 diepe borden en garneer met fijngesneden groene kruiden, augurk en pekel zilveruitjes.

Bron

Proeven en experimenteren

Serveertip

als je deze een dagje laten staan en erna weer opwarmer word het nog lekkerder

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

deonart avatar
deonart

Doorsturen

Home Recepten