1. Home
  2. Recepten
  3. pruimenjam

pruimenjam

  •  ,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 22-09-2013

Ingrediënten


1200 gram pruimen (gewassen,ontpit en in stukjes)
500 gram geleisuiker speciaal (minder zoet)
75 gram amandelspijs (in kleine stukjes)
1/2 theelepel citroenzuur



Lekker variant op pruimenjam door toevoeging van de amandelspijs. Kan eventueel ook vervangen worden door enkele pruimenpitten te pletten. Deze na het meekoken dan wel verwijderen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Pruimen wassen, ontpitten en in stukjes snijden.
amandelspijs in kleine stukjes snijden

Bereidingswijze

Pruimen mengen met de geleisuiker. amandelspijs en citroenzuur toevoegen. Langzaam al roerend aan de kook brengen. (Heel langzaam, zodat de pruimen goed gaar worden). Laten koken volgens instructie op geleisuiker. Daarna in potjes doen.

Serveertip

Op brood, pancake, taart enz..



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van angela777


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van angela777
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top