Marmercake

  • Europees, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 22-09-2013
  • Marmercake

    Marmercake

    Marmercake

Lekker en snel

Deel dit recept

Ingrediënten
200 g zelfrijzende bloem + extra
200 g fijne suiker
1 kl vanille-essence
25 g cacaopoeder
3 eieren
125 g boter + extra
6 el volle melk

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
oven

Voorbereiding

1. Verwarm de oven voor op 150 °C.

Bereidingswijze

2. Laat de boter smelten. Klop ze op met de suiker tot het mengsel als een lint van de klopper loopt.
3. Splits de eieren. Klop de eidooiers los met de melk. Zeef de bloem erbij en roer glad. Giet de botercrème er in een straaltje bij en roer glad.
4. Klop de eiwitten stijf tot ze in pieken rechtop blijven staan. Spatel ze door het beslag.
5. Verdeel het beslag in 2 gelijke porties. Roer door 1 deel vanille-essence, door het andere het cacaopoeder.
6. Beboter de bakvorm en bestuif lichtjes met bloem.
7. Schep eerst het chocoladebeslag in de vorm en vervolgens het vanillebeslag. Trek voor het marmereffect een mes of spatel doorheen beide lagen beslag, zonder de bodem van de vorm te raken.
8. Bak de cake 45 minuten in het midden van de oven.

Bron

Cake - Dé klassieker voor bij de koffie-

Serveertip

Laat eerst 5 minuten afkoelen in de vorm en daarna op een rooster.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten