1. Home
  2. Recepten
  3. Europese keuken
  4. Marmercake

Marmercake

  • Europees, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 22-09-2013

Ingrediënten


200 g zelfrijzende bloem + extra
200 g fijne suiker
1 kl vanille-essence
25 g cacaopoeder
3 eieren
125 g boter + extra
6 el volle melk


Verder heb je nodig


Oven


Marmercake
Marmercake
Marmercake
Marmercake

Lekker en snel

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

1. Verwarm de oven voor op 150 °C.

Bereidingswijze

2. Laat de boter smelten. Klop ze op met de suiker tot het mengsel als een lint van de klopper loopt.
3. Splits de eieren. Klop de eidooiers los met de melk. Zeef de bloem erbij en roer glad. Giet de botercrème er in een straaltje bij en roer glad.
4. Klop de eiwitten stijf tot ze in pieken rechtop blijven staan. Spatel ze door het beslag.
5. Verdeel het beslag in 2 gelijke porties. Roer door 1 deel vanille-essence, door het andere het cacaopoeder.
6. Beboter de bakvorm en bestuif lichtjes met bloem.
7. Schep eerst het chocoladebeslag in de vorm en vervolgens het vanillebeslag. Trek voor het marmereffect een mes of spatel doorheen beide lagen beslag, zonder de bodem van de vorm te raken.
8. Bak de cake 45 minuten in het midden van de oven.

Serveertip

Laat eerst 5 minuten afkoelen in de vorm en daarna op een rooster.

Bron

Cake - Dé klassieker voor bij de koffie-



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van TooDelicious


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van TooDelicious
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top