1. Home
  2. Recepten
  3. Feta kaas
  4. Cordon Bleu van verse zalmfilet, lekker anders!

Cordon Bleu van verse zalmfilet, lekker anders!

  • Vis,
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 22-09-2013

Ingrediënten 4 personen


800 gr verse zalm filets (4x 200 gr)
200 gr verse bladspinazie
8 plakjes oude Goudse kaas
40 gr roomboter
3 sjalotten (fijn)
2 tenen knoflook (geperst)
Vers gemalen zwarte peper
Zeezout
Kerriepoeder
100 gr bloem
100 gr paneermeel
2 eieren
Olijfolie


Verder heb je nodig


Koekenpan, houten prikkers.


krokant gebakken zalm cordon bleu

met kaas, knoflook, sjalot en spinazie, lekker anders

met kaas, knoflook, sjalot en spinazie, lekker anders
in de pan

erg lekker

erg lekker

O la la dit is zo lekker. Ik had mooie dikke verse zalmfilets die op moesten, maar om ze nu weer in de oven te stoppen daar had ik geen trek in. Toevallig was er ook nog verse spinazie, nou de ideale combinatie met zalm en zo is dit ontstaan. Echt een blijvertje hier. De volgende keer als er bezoek komt dan zet ik dit op tafel want is echt iets verrassends. Hier kun je niet alleen jezelf mee "pleasen", maar vooral je gasten want niemand kent het. Snel en makkelijk te maken.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Controleer de zalmfilets op graten en verwijder ze. Neem vooral dikke zalmfilets, hoe dikker, hoe beter. Snij ze dan open (niet doorsnijden) en klap ze uit. Kruid ze met zout en kerriepoeder. Neem een pan en fruit sjalotten en knoflook aan in de hete olie. Voeg de verse bladspinazie toe en laat slinken. Breng op smaak met peper en zout en laat uitlekken. Leg een plakje kaas op de opengeklapte zalmfilet, schep er het spinaziemengsel op en dek af met nog een plakje kaas. Vouw de filet nu dicht en zet vast met een prikker. Haal ze dan door het bloem, dan door het eimengsel en aansluitend 2x door het paneermeel. Doe boter en olijfolie in een pan en bak ze in 5 minuten om en om goudbruin en gaar. Heerlijk smullen! Kooktip: Neem ook eens feta kaas, dat gaat ook erg goed met spinazie.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Lekker met gebakken aardappels of gekookte peterselie aardappeltjes.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf


Reacties (16)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top