Zo maakte Oma haar appelflappen

  • Nederlands, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 22-09-2013
  • Zo maakte Oma haar appelflappen

    Zo maakte Oma haar appelflappen

    Zo maakte Oma haar appelflappen

  • Zo maakte Oma haar appelflappen

    Zo maakte Oma haar appelflappen

    Zo maakte Oma haar appelflappen

  • Zo maakte Oma haar appelflappen

    Zo maakte Oma haar appelflappen

    Zo maakte Oma haar appelflappen

Oma`s appelflappen:
Dan denk ik aan haar knusse keuken en de heerlijke lucht uit de oven als ze aan het bakken was.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen

    500 gram appels
    Sap van 1 citroen
    1 zakje vanillesuiker
    3 El. rozijnen of in stukjes gesneden, gedroogde abrikozen (of een combinatie)
    1 El. custard poeder
    6 El. vanillevla of advocaat
    2 El. geschaafde amandelen
    1 Theel. kaneel
    8 plakjes diepvries bladerdeeg
    suiker
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Mesje;pannetje; kwastje;bakplaat; bakpapier; vork

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden C.

Bereidingswijze


    Schil de appels en snijd de partjes zonder de klokhuizen in blokjes.
    Roer het citroensap, de vanillesuiker, de rozijnen en/of abrikozen en een scheutje water erdoor.
    Laat het mengsel al roerend in een pannetje in ca. 5 minuten halfgaar worden of zet het 3 minuten op 750 watt in de magnetron en laat het daarna even staan, zodat het gaar wordt.
    Roer het custard poeder door de vanillevla of advocaat.
    Roer van het vuur af de geschaafde amandelen, de kaneel en het custard mengsel door het appelmengsel en laat het afkoelen.
    Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
    Rol ze in de lengte en breedte iets uit en bestrijk de randen met een kwastje met koud water.
    Verdeel het afgekoelde appelmengsel over de plakjes bladerdeeg en vouw twee tegenover elkaar liggende punten naar elkaar toe. Druk de zijnaden met een vork goed op elkaar.
    Bestrijk de bovenkant van de flappen met wat water en strooi er suiker over.
    Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de flappen erop.
    Bewaar ze in de koelkast tot ze gebakken worden.
    Bak de appelflappen in ca. 20 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin.
    Serveer ze warm,lauwwarm of koud.
    Koude appelflappen kunnen ook even opgewarmd worden in een op 120 graden c. voorverwarmde oven!

Bron

oma`s receptenboek

Serveertip

Hoe bewaar je de eigen gemaakte appelflappen:
NIET in de koelkast, maar in een luchtdichte trommel. Blijven ze perfect een paar dagen lang

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Marionculinair avatar
Marionculinair 29-11-2013

Ziet er goed uit, binnenkort keertje uitproberen. Bedankt!

ruthbrock avatar
ruthbrock 06-10-2013

hoi Dolinda, dank je wel voor je leuke reactie. ik ben benieuwd of je het lekker gaat vinden. Fijne aanstaande week gewenst. gr. ruth

dolinda2 avatar
dolinda2 06-10-2013

Wat een heerlijk recept Ruth! Ik neem het mee en ga dit komende week maken. Groetjes Dolinda.

ruthbrock avatar
ruthbrock 29-09-2013

Parel en Hyacintje, dank jullie wel voor jullie leuke reactie. hopelijk gaat het smaken. Fijne aankomende week en bedankt voor de foto. groetjes ruth

parel62 avatar
parel62 29-09-2013

Ziezo Ruth je lekkere appelflappen gaan mee naar het werk koopzondagmiddag hebben we wat lekkers bij de koffie en mmm inderdaad die appels/kaneel geurt door het hele huis !

hyacintje avatar
hyacintje 29-09-2013

Oh lekker, heb net gisteren een hele zak appels gekocht. Mijn dochter gaat dit heel leuk vinden, die is dol op appelflappen maken. Je hoort wel wat ze ervan vond.

hyacintje avatar
hyacintje 29-09-2013

Oh lekker, heb net gisteren een hele zak appels gekocht. Mijn dochter gaat dit heel leuk vinden, die is dol op appelflappen maken. Je hoort wel wat ze ervan vond.

ruthbrock avatar
ruthbrock 27-09-2013

Dank je wel Esther voor je leuke reactie. Ik hoop dat je zoon het lekker gaat vinden en er dus ook blij van gaat worden! fijn weekend en groetjes van Ruth

redessie avatar
redessie 26-09-2013

Mijn zoon vroeg me deze week of we een keer appelflappen gaan maken. Ik denk dat hij van dit recept heel blij gaat worden. Dank je wel, het lijkt me heerlijk. Groetjes Esther

ruthbrock avatar
ruthbrock 26-09-2013

Tooske en Karin. Dank jullie wel voor jullie leuke reactie. Laat het je smaken. ik vind zelf de geur al een genot. fijne dag en groetjes van Ruth

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten