Sukadestoofpot met aardappelgratin en gorgonzola-witlof
- Internationaal, Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op 22-09-2013
Lekker gestoofde sukade met aardappelgratin en lof met gorgonzola gegratineerd. Het is even werk, maar dan heb je ook iets. Maak dit voor 2 dagen!
Ingrediënten 4 personen
800 g sukade in blokjes4 dl rode wijn
4 dl runderbouillon
4 wortels geschild en in grove stukken
1 grote ui gesnipperd
1 bol knoflook horizontaal doorgesneden
4 takjes tijm
halve prei gewassen en in ringen
50 gram boter
2 eieren
500 gram aardappel in plakjes
3 dl room
100 gram geraspte kaas
6 stronkjes witlof voorgekookt
100 gram gorgonzola
1 potje Amsterdamse uitjes
Zwarte peper
Zeezout
Benodigdheden
Pan, ovenschalenBereidingswijze
Bestrooi het vlees met peper en zout en bak het goudbruin aan. Zet het onder met de wijn en fond. Voeg de tijm, knoflook, ui, prei, één van de worteltjes, flink wat zwarte peper en wat zout toe. Stoof de sukade in 2,5 tot drie uur gaar. Houd warm. Verwarm de oven voor op 175°C. Meng de aardappel, eieren en 2 dl room in een ovenschaal. Breng dit op smaak met peper en zout. Bestrooi met kaas en zet 35 à 40 minuten in de oven. Snijd de witlof door en leg deze in een ovenschaal. Overgiet deze met de rest van de room en brokkel de gorgonzola erover. Bak de witlof 10 à 15 minuten in de oven, snijd ondertussen mooie vormpjes van de gratin. Serveer alles samen op tafel op warme borden.
Bron
Keurslager (bewerkt en aangepast)
Laatste reacties
Nee Lydiasmult... blauwschimmelkaas, da`s lekker pittig neem die als je die kunt krijgen.
Dit klinkt heeeeeerlijk! Ik ben gek op stoofpotjes, alleen hebben ze hier helaas geen sucadelapjes in Dubai wasr ik woon. Goed rundvlees werkt ook. De gorgonzola zal ik ook moeten vervangen door ern andere kaas, omdat we dat echt niet lusten. Even kijken welke kaas wel lekker is, brie lijkt me ook lekker. ik sla hem op, thxs voor het delen!