Worteltaart met limoenglazuur
- Nederlands, Banket
- > 120 min.
Wotreltjestaart.
Ingrediënten 12 personen
225 g zelfrijzend bakmeel1 tl bakpoeder (pakje 5 zakjes)
2 tl koek- en speculaaskruiden
200 g lichte basterdsuiker
3 eieren
150 ml zonnebloemolie
500 g winterpeen, fijngeraspt
1 bakje pistachenoten (95 g)
1 bakje roomkaas (185 g)
150 g poedersuiker
1 limoen, schoongeboend
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 393,24 kcal |
Koolhydraten | 46,93 g |
Eiwitten | 6,52 g |
Vetten | 19,31 g |
Benodigdheden
bakpapier, brownievorm (17 x 24 cmBereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bekleed de brownievorm met bakpapier. Zeef het bakmeel en de bakpoeder boven een kom. Voeg de kruiden en een mespunt zout toe.
2. Doe de basterdsuiker, eieren en olie in een andere kom en klop met een mixer 3 min. Voeg samen met de winterpeen en pistachenoten toe aan het bakmeel en roer met een garde tot een glad beslag. Schenk in de brownievorm. Bak de worteltaart ca. 45 min. in het midden van de oven. Laat in 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur.
3. Meng de roomkaas en poedersuiker. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Roer het sap door het roomkaasmengsel en bestrijk de taart ermee. Bestrooi met het limoenrasp en snijd in 12 vierkantjes.
Bron
Allerhande