Wor­tel­taart met li­moen­gla­zuur

  • Nederlands, Banket
  • > 120 min.
  • Wor­tel­taart met li­moen­gla­zuur

    Wor­tel­taart met li­moen­gla­zuur

    Wor­tel­taart met li­moen­gla­zuur

Wotreltjestaart.

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
225 g zelfrijzend bakmeel
1 tl bakpoeder (pakje 5 zakjes)
2 tl koek- en speculaaskruiden
200 g lichte basterdsuiker
3 eieren
150 ml zonnebloemolie
500 g winterpeen, fijngeraspt
1 bakje pistachenoten (95 g)
1 bakje roomkaas (185 g)
150 g poedersuiker
1 limoen, schoongeboend
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 393,24 kcal
Koolhydraten 46,93 g
Eiwitten 6,52 g
Vetten 19,31 g
Benodigdheden
bakpapier, brownievorm (17 x 24 cm

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bekleed de brownievorm met bakpapier. Zeef het bakmeel en de bakpoeder boven een kom. Voeg de kruiden en een mespunt zout toe.
2. Doe de basterdsuiker, eieren en olie in een andere kom en klop met een mixer 3 min. Voeg samen met de winterpeen en pistachenoten toe aan het bakmeel en roer met een garde tot een glad beslag. Schenk in de brownievorm. Bak de worteltaart ca. 45 min. in het midden van de oven. Laat in 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur.
3. Meng de roomkaas en poedersuiker. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Roer het sap door het roomkaasmengsel en bestrijk de taart ermee. Bestrooi met het limoenrasp en snijd in 12 vierkantjes.

Bron

Allerhande

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

victorv avatar
victorv

Doorsturen

Home Recepten