NY salted chocolate caramel cheesecake

  • Amerikaans, Banket
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 21-09-2013
  • NY salted chocolate caramel cheesecake

    NY salted chocolate caramel cheesecake

    NY salted chocolate caramel cheesecake

  • NY salted chocolate caramel cheesecake

    NY salted chocolate caramel cheesecake

    NY salted chocolate caramel cheesecake

  • NY salted chocolate caramel cheesecake

    NY salted chocolate caramel cheesecake

    NY salted chocolate caramel cheesecake

  • NY salted chocolate caramel cheesecake

    NY salted chocolate caramel cheesecake

    NY salted chocolate caramel cheesecake

  • NY salted chocolate caramel cheesecake

    NY salted chocolate caramel cheesecake

    NY salted chocolate caramel cheesecake

  • NY salted chocolate caramel cheesecake

    NY salted chocolate caramel cheesecake

    NY salted chocolate caramel cheesecake

  • NY salted chocolate caramel cheesecake

    NY salted chocolate caramel cheesecake

    NY salted chocolate caramel cheesecake

  • NY salted chocolate caramel cheesecake

    NY salted chocolate caramel cheesecake

    NY salted chocolate caramel cheesecake

Heerlijke cheesecake.

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
100 g ongezouten roomboter
200 g havermoutkoekjes
275 g pure chocolade, grofgehakt
600 g stevige, verse roomkaas naturel
125 ml crème fraîche
200 g suiker
4 eieren
1 blikje gecondenseerde melk (397g), gekarameliseerd
2 tl fleur de sel
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
springvorm 24 cm, steelpan, keukenmachine, bakpapier.

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg op de bodem van de springvorm een royaal vel bakpapier, zet de rand erop en sluit de vorm.
Smelt in een steelpan de boter. Maal de koekjes fijn in de keukenmachine. Meng met de gesmolten boter. Schep de kruimelmassa op de bodem van de springvorm eb strijk en druk met de bolle kant van een lepel tot een gladde laag. Zet de vorm in de koelkast.

Bereidingswijze

Smelt de chocolade in een hittebestendige kom op een pan met heet water (au bain-marie). Zorg dat de kom het water niet raakt. Neem de gesmolten chocola en laar 5 minuten afkoelen.
Klop intussen in de keukenmachine de roomkaas met de crème fraîche en de suiker romig. Klop een voor een de eieren erdoor. Spatel de gesmolten chocolade door het room-kaasmengsel en schenk het op de koekbodem.
Bak de cheescake in de voorverwarmde over in 1 uur gaar, tot de bovenkant stevig voelt. Laat de taart in de vorm afkoelen tot kamertemperatuur. De taart is nu zacht en romig. Nog een uurtje in de koelkast maakt de taart intenser en de bodem knapperiger.
Schep de karamel uit het blik in een kom en roer glad. Verwijder de vorm van de cheesecake. Strijk de karamel met een breed mes over de cheesecake. Bestrooi de bovenkant met zeezout en snijd de taart in mooie punten.

Bron

delicious oktober 2013

Laatste reacties

sanvk avatar
sanvk 22-12-2013

fleur de sel is zeezout

ecureuil avatar
ecureuil 22-12-2013

Aan bornsilly: gewoon zout gebruiken

ecureuil avatar
ecureuil 22-12-2013

Aan bornsilly: gewoon zout gebruiken

ecureuil avatar
ecureuil 22-12-2013

Aan bornsilly: gewoon zout gebruiken

ecureuil avatar
ecureuil 22-12-2013

Aan bornsilly: gewoon zout gebruiken

ecureuil avatar
ecureuil 22-12-2013

Aan bornsilly: gewoon zout gebruiken

bornsilly2000 avatar
bornsilly2000 21-12-2013

Hallo, Klinkt heerlijk maar waar kan ik fleur de sel halen, of is er mischien hiervoor een alternatief? Mvg Marco

bornsilly2000 avatar
bornsilly2000 21-12-2013

Hallo, Klinkt heerlijk maar waar kan ik fleur de sel halen, of is er mischien hiervoor een alternatief? Mvg Marco

bornsilly2000 avatar
bornsilly2000 21-12-2013

Hallo, Klinkt heerlijk maar waar kan ik fleur de sel halen, of is er mischien hiervoor een alternatief? Mvg Marco

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten