1. Home
  2. Recepten
  3. Heerlijk anders: Andijviestamp op z`n Italiaans

Heerlijk anders: Andijviestamp op z`n Italiaans

  •  ,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 21-09-2013

Ingrediënten 4 personen


1 kg kruimige aardappelen (schoongemaakt en in stukken)
1 pond andijvie (schoongemaakt en in stukjes of een zak k&kl)
2 vleestomaten (in kleine blokjes)
1 dl volle melk
4 el rode pesto (Grand`Italia)
250 gr spekreepjes
1 rookworst (geweld zoals op de verpakking staat beschreven, dan in blokjes gesneden)
(versgemalen) peper en zout
evt grove mosterd naar smaak


Verder heb je nodig


Kookpan, koekenpan, vergiet, pureestamper.


De tijd voor de stamppotten zit er weer aan te komen... Probeer deze eens, superlekker met nog een tikkie vakantiegevoel....

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Bak de spekreepjes knapperig uit in een droge koekenpan, hou nog even apart voor later gebruik in de stamppot.

Bereidingswijze

Kook de aardappelen in een minuut of 20 gaar, giet af en laat uitdampen.
Voeg dan de melk en pesto toe en pureer met de de stamper tot een luchtige puree. Meng er de andijvie, spekjes, tomaatblokjes en rookworst door en maak evt nog op smaak met p&z. Lekker dampend warm de pan op tafel en smullen maar van deze bijzondere, lekkere puree!

Serveertip

Glas wijn erbij, eventueel voor de echte liefhebber nog wat (Parmezaanse) kaas erover en mosterd erdoor.. Lekker hoor!!

Bron

Ben hem/haar /het op Internet eens tegengekomen..



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Delarosa


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Delarosa
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top