Arabische lamsstoofpot
- Arabisch, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
De herfst is hét seizoen van de pruttelende stoofpotjes. Is het ouderwetse recept van je grootmoeder inmiddels wel aan vervanging toe? Zet dan dit stoofpotje op het menu. Smullen maar!
Ingrediënten 2 personen
500 gram lamsschouder in blokjesVers gemalen zwarte peper
Zeezout
Verse peterselie
Groentebouillon
2 winterwortels, grof geraspt
150 gram dadels
3 uien grofgesneden
10 gram pekelcitroen
vers citroensap
2 el Ras el Hanout (Marokkaanse kruiden)
Benodigdheden
Pan
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bak de stukjes lamsschouder samen met de uien in wat olie bruin. Voeg vervolgens de winterwortels toe en de ras al hamoet. Roer dit mengsel goed door en giet dan de bouillon in de pan. Zet dit een uur in de oven of laat het een uur pruttelen op laag vuur. Voeg daarna de ontpitte dadels toe en laat het nog en kwartier stoven. Breng het stoofpotje op smaak met peper, zout en citroensap en garneer met reepjes pekelcitroen en gehakte peterselie. Eet smakelijk!
Bron
Eten & genieten (aangepast)
Serveertip
Lekker met rijst of door de couscous.