Arabische lamsstoofpot

  • Arabisch, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 20-09-2013
  • Arabische lamsstoofpot

    Arabische lamsstoofpot

    Arabische lamsstoofpot

De herfst is hét seizoen van de pruttelende stoofpotjes. Is het ouderwetse recept van je grootmoeder inmiddels wel aan vervanging toe? Zet dan dit stoofpotje op het menu. Smullen maar!

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
500 gram lamsschouder in blokjes
Vers gemalen zwarte peper
Zeezout
Verse peterselie
Groentebouillon
2 winterwortels, grof geraspt
150 gram dadels
3 uien grofgesneden
10 gram pekelcitroen
vers citroensap
2 el Ras el Hanout (Marokkaanse kruiden)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pan

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bak de stukjes lamsschouder samen met de uien in wat olie bruin. Voeg vervolgens de winterwortels toe en de ras al hamoet. Roer dit mengsel goed door en giet dan de bouillon in de pan. Zet dit een uur in de oven of laat het een uur pruttelen op laag vuur. Voeg daarna de ontpitte dadels toe en laat het nog en kwartier stoven. Breng het stoofpotje op smaak met peper, zout en citroensap en garneer met reepjes pekelcitroen en gehakte peterselie. Eet smakelijk!

Bron

Eten & genieten (aangepast)

Serveertip

Lekker met rijst of door de couscous.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten