Chau Ngau Yuk: Rundvlees met paddenstoelen en Uien

  • Chinees,
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 19-09-2013
  • Chau Ngau Yuk: Rundvlees met paddenstoelen en Uien

    Chau Ngau Yuk: Rundvlees met paddenstoelen en Uien

    Chau Ngau Yuk: Rundvlees met paddenstoelen en Uien

O la la dit is lekker! Dit haal je niet bij de Chinees, nee dit maak je gewoon snel zelf in de wok. Het is herfst en dan doen we vanalles met paddenstoelen. Toevallig waren de verse shiitakes in de bonus bij Albert Heijn en die moesten op. Heb je geen shiitakes, neem dan een bakje kastanje champignons of gedroogde shiitakes uit de toko. Kook er jasmijnrijst bij, serveer dit lekkere pittige prutje erop en je hebt een hemels, slank "Chinees" maal.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gr zacht rundvlees in reepjes (biefstuk)
3 el oestersaus
125 ml water
1 el maizena
1 ½ t sesamolie
2 uien (gesnipperd)
200 gr Shiitake paddenstoelen (verse)
Of
250 gr kastanje champignons
3 teentjes knoflook (geperst)
4 lente uitjes (in stukjes gesneden)
Arachideolie (pindaolie)

Marinade

2 el shaoxing rijstwijn (of droge sherry)
½ e lichte sojasaus
1 t gemberpoeder
1 t suiker
1 t witte peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Wok

Bereidingswijze

Rundvlees in reepjes snijden en vermengen met de marinade. Laat het dan een half uur afgedekt staan zodat die smaken in het vlees kunnen trekken. Meng/verdun de oestersaus met het water en de sesamolie. Niet uitschieten met sesamolie want dat is erg sterk spul. Hou dit mengsel even apart. Doe arachideolie in de wok, laat heel heet worden. Uien en knoflook heet ongeveer een minuut wokken. Kleine shiitakes of champignons toevoegen en een minuutje mee wokken. Nu het gemarineerde rundvlees toevoegen en op hoog vuur ongeveer 2 minuten mee wokken. Zo blijft het lekker mals. Nu het (oester)sausje toevoegen en de lente uitjes toevoegen, mee wokken en nog een minuutje laten pruttelen. Aansluitend warm serveren op gekookte jasmijnrijst en smullen maar.

Serveertip

Lekker met jasmijnrijst en zoete peultjes.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 08-10-2013

Lekker Alex, kwam dit tegen tijdens het artikel. Neem dit recept graag van je mee. Lijkt me verrukkelijk. Bedankt en groetjes, Petra

estherbakermans avatar
estherbakermans 23-09-2013

hallo alex ik heb peultjes en biefstuk liggen dus ik ga het morgen maken het ziet er lekker uit gr esther

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 22-09-2013

Hoi Alex, deze neem ik ook mee, ziet eruit om op te vreten. Groetjes Wilmie

Joyce1956 avatar
Joyce1956 22-09-2013

Hoi Alex, dit lijkt mij erg lekker, dus meteen maar mee gepikt. Prettige week. Groetjes Joyce

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten