1. Home
  2. Recepten
  3. Wereldkeuken
  4. Herfst: gepimpte gebakken krielaardappels

Herfst: gepimpte gebakken krielaardappels

  • Wereld,
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 20-09-2013

Ingrediënten 2 personen


600 gr kriel
100 gr champignons of cantharellen
100 gr spekblokjes
1 ui
1 teentje knoflook
Zwarte peper
1 t provencaalse kruiden
Peterselie
Zeezout
Olijfolie


Verder heb je nodig


Koekenpan of wok

Gebakken kriel

met spekjes, kruiden, champignons en specerijen, lekker

met spekjes, kruiden, champignons en specerijen, lekker

Bij een schnitzel of biefstukje je aardappeltje, maar dan wel heel erg lekker gemaakt deze gepimpte krieltjes. Probeer dit dan eens. Het kost je 5 minuten voorbereiding, maar dan heb je ook een hemels bijgerecht waar groot en klein van smullen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Olijfolie in een koekenpan (of wok) doen en verhitten. Gewassen kriel toevoegen en 5 minuten bakken. Spek, uien en knoflook toevoegen en meebakken. Als laatste de champignons toevoegen en nog enkele minuten meebakken. Voeg nu 1 tl provencaalse kruiden toe (basilicum, tijm, rozemarijn, en dragon). Breng op smaak met zeezout en wat vers gemalen zwarte peper. Garneer af met wat peterselie. Zo lekker kun jij nu kriel aardappels maken.

Serveertip

Lekker bij schnitzels, gebakken biefstuk of ander rood vlees.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top