Stoofvlees (light)

  • Europees,
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 19-09-2013
  • Stoofvlees (light)

    Stoofvlees (light)

    Stoofvlees (light)

Lekker met ovenfrietjes of ovenkroketjes en witloofsalade

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 g mager runderstoofvlees
250 g jonge wortelen
1 pastinaak
1 ui
4 takjes verse tijm
2 blaadjes laurier
200 ml bruin tafelbier
1 sneetje Bruin boord
1 blokje vetarme vleesbouillon
1 el Luikse siroop
1 el mosterd
1 el boter
peper en zout
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

1. Pel en snipper de ui.

Bereidingswijze

2. Smelt de boter en bak het stoofvlees aan. Voeg de ui toe en laat even stoven op zacht vuur. Blus met het bier en schraap de aanbaksels los. Voeg de stroop, de tijm, de laurier en het bouillonblokje toe. Kruid met peper en zout. Breng aan de kook.
3. Schraap de wortelen, schil de pastinaak en snij grof. Voeg bij het stoofvlees.
4. Besmeer het brood met de mosterd. Leg in de pan, met de mosterd naar beneden. Laat 1,5 tot 2 uur sudderen.

Bron

Libelle

Serveertip

5. Serveer het stoofvlees met venfrietjes of ovenkroketjes

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten