sponscake

  • 0-10 min.

...

Deel dit recept

Ingrediënten
5-6 eieren (afhankelijk van grootte)
6 eierdooiers (Echt.... alleen maar de dooiers)
125 gr suiker
125 gr bloem
snufje zout
1 theel. geraspte citroenschil (super fijn)
1 theel. pandanvloeistof (groene vloeistof en is te koop bij de toko)
poedersuiker
125 gram gesmolten boter en bloem voor de bakvorm
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

De oven moet je wel al voorverwarmd hebben. Ik doe het voorverwarmen op 180 gr. En als ik de Cake erin doe, zet ik het op 200 gr.

Klop in een kom de eieren en de eidooiers los met de suiker. Plaats de kom in een steelpan met heet water. De bodem van de kom mag het water niet raken. Zet het geheel op een lage warmtebron; zorg ervoor dat het water niet kookt.

Klop het eiermengsel met een garde tot het warm is. Als een druppel langzaam van de garde glijdt, dan is het op de juiste temperatuur.
Klop het vervolgens met een mixer, zodat het beslag in volume toeneemt. Spatel er dan voorzichtig de bloem, boter, zout, geraspte citroen en de pandanvloeistof er door.

Beboter een springvorm en bedek de bodem met bakpapier. Schep het beslag erin en laat dit een half uurtje bakken. Haal de springvorm uit de oven en maak de springvorm los. Laat de cake buiten de oven afkoelen. Bestrooi het met poedersuiker (maar dat hoeft niet hoor).

En smullen maar. Veel succes met het maken.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

jaitje avatar
jaitje

Doorsturen

Home Recepten