Irish Stew (Ierse stoof)

  • Iers, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 18-09-2013
  • Irish Stew (Ierse stoof)

    Irish Stew (Ierse stoof)

    Irish Stew (Ierse stoof)

  • Irish Stew (Ierse stoof)

    Irish Stew (Ierse stoof)

    Irish Stew (Ierse stoof)

  • Irish Stew (Ierse stoof)

    Irish Stew (Ierse stoof)

    Irish Stew (Ierse stoof)

  • Irish Stew (Ierse stoof)

    Irish Stew (Ierse stoof)

    Irish Stew (Ierse stoof)

  • Irish Stew (Ierse stoof)

    Irish Stew (Ierse stoof)

    Irish Stew (Ierse stoof)

  • Irish Stew (Ierse stoof)

    Irish Stew (Ierse stoof)

    Irish Stew (Ierse stoof)

  • Irish Stew (Ierse stoof)

    Irish Stew (Ierse stoof)

    Irish Stew (Ierse stoof)

  • Irish Stew (Ierse stoof)

    Irish Stew (Ierse stoof)

    Irish Stew (Ierse stoof)

  • Irish Stew (Ierse stoof)

    Irish Stew (Ierse stoof)

    Irish Stew (Ierse stoof)

  • Irish Stew (Ierse stoof)

    Irish Stew (Ierse stoof)

    Irish Stew (Ierse stoof)

  • Irish Stew (Ierse stoof)

    Irish Stew (Ierse stoof)

    Irish Stew (Ierse stoof)

  • Irish Stew (Ierse stoof)

    Irish Stew (Ierse stoof)

    Irish Stew (Ierse stoof)


De Irish Stew is een gerecht dat je in de meeste pubs in Ierland wel op de kaart kunt vinden.
Dat is ook de plek waar ik het zelf voor de eerste keer gegeten heb.
Van origine wordt het gemaakt met lamsvlees maar deze variant met rundersucade doet zeer zeker niet onder voor het originele recept.
Eigenlijk is er helemaal geen sprake van een origineel recept want zoals elke pub zijn eigen variatie heeft zoveel verschillende recepten vindt je ook in kookboeken terug.

Ik heb het zelf al meerdere keren gemaakt maar ben uiteindelijk op dit recept uitgekomen omdat deze creatie bij iedereen het beste in de smaak viel.
Je kunt voor wat betreft de groenten naar wens variëren met prei, pastinaak en witte kool.

Deel dit recept

Ingrediënten 5 personen
- 1 kg runder sucadevlees of lamsvlees
- 500 gram vastkokende aardappelen
- 2 winterpenen
- 4 uien
- 4 tenen knoflook
- 2 tl suiker
- 2 takjes tijm
- 2 laurierblaadjes
- 1 blikje tomatenpuree
- 2 el worchestersaus
- 500 ml runderbouillon
- 1 fl Guinness
- 2 el peterselie om te garneren
- olie & boter om in te bakken
- peper & zout
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

- Snijd het vlees in dobbelstenen.
- Maak de knoflook fijn.
- Schil de aardappelen de wortels en de uien.
- Snijd de uien in halve manen, de aardappelen in blokjes en de wortels in schijven.

Bereidingswijze

- Doe boter in de braadpan en bak hierin het vlees bruin, bestrooi met peper & zout en voeg de knoflook toe.
- Voeg de suiker, tijm, laurier, tomatenpuree, worchestersaus, warme bouillon en de Guinness toe.
- Breng het geheel aan de kook en laat dit op een laag vuurtje 1 uurtje sudderen.
- Bak in olie de uien, aardappels en wortels ongeveer 10 minuten en voeg dit toe aan het vlees.
- Laat het geheel nog 1 uurtje sudderen of totdat het vlees en de aardappelen gaar zijn.
- Indien nodig bijvullen met vloeistof (bouillon, bier of water)
- Garneer met peterselie.

Bron

Gedeeltelijk uit het kookboek Irish Cooking en gedeeltelijk zelf aangepast

Serveertip

In Ierland wordt dit geserveerd met Iers soda brood en natuurlijk drinkt men hier een Guinness bij.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

jeffreymkroon avatar
jeffreymkroon 10-11-2021

Beetje gekke vraag misschien... Maar wordt met 1 fl Guinness 30 ml bedoelt of 1 flesje?

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 09-01-2021

Hoi Laura, als je grote eters hebt kun je idd beter wat meer toevoegen. Fijn om te horen dat het voor herhaling vatbaar is. Is ook echt een gerecht voor dit weer ;) Bedankt voor je reactie en groetjes van Wilmie _O_

ArualB avatar
ArualB 09-01-2021

Iets meer winterwortelen en aardappels toegevoegd, met 5 personen was de pan schoon leeg. Voor herhaling vatbaar dus 😃

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 05-05-2019

Het duurt idd even maar dan heb je ook wat ;) Bedankt voor je reactie wstort89 en groetjes van Wilmie _O_

wstort89 avatar
wstort89 04-05-2019

Kost wat tijd maar zeker de moeite waard.

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 02-01-2019

@aeroted Graag gedaan en fijn om te horen dat het zo goed smaakte dat je het nog vaker gaat maken. Bedankt voor je reactie en bij deze de beste wensen voor 2019. Groetjes van Wilmie _O_

aeroted avatar
aeroted 01-01-2019

Bedankt voor dit recept! Gisteren in de slowcooker gemaakt voor vandaag. Smaakt erg goed en zal dit zeker vaker gaan maken.

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 23-11-2018

Graag gedaan poebeerr deze smaakt met dit weer uitstekend. Hier zijn we er ook dol op. Bedankt voor je reactie en laat het je smaken. Groetjes van Wilmie _O_

poebeerr avatar
poebeerr 23-11-2018

Ziet er lekker uit, ga ik het komende week proberen. Bedankt voor het delen.

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 07-04-2017

Bedankt Els voor je compliment. Fijn om te horen dat jullie het heerlijk vonden en dat het nog vaker op tafel komt. Groetjes van Wilmie _O_

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten