1. Home
  2. Recepten
  3. Aziatische keuken
  4. Kippensoep
  5. Mijn variatie op Javaanse kippensoep

Mijn variatie op Javaanse kippensoep

  • Aziatisch, Soep
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 18-09-2013

Ingrediënten 6 personen


1200-1500 g kip, in stukken
2 liter water
3 cm verse gember, in plakken
1 kleine ui, grof gehakt
serehstengel gekneusd
3 pimentkorrels
zwarte gekneusde peper
50 g margarine of bakolie
2 uien, fijn
1 teentjes knoflook
4 kemirienoten, geraspt
3 e kerrie djawa of een andere soort kerrie (Hindoestaans bijvoorbeeld)
1 t koenjit (kurkuma)
1 t ketoembar
2 t laos
ketjapsambal (dit verkrijgt je door 3 e ketjap manis te mengen met 1 fijngesneden rode peper, 1 teentje knoflook, fijn en 2 e kippenbouillon (van kookvocht) te mengen)
zout
2 t droge bladselderij
2 verse citroenbladeren (bij toko te kopen)
6 hard gekookte ei, in stukjes (1 ei per persoon)
gare lange korrel rijst
knoflook bieslook in ringen als garnituur


Mijn variatie op Javaanse kippensoep
Mijn variatie op Javaanse kippensoep
Mijn variatie op Javaanse kippensoep
Mijn variatie op Javaanse kippensoep
Mijn variatie op Javaanse kippensoep
Mijn variatie op Javaanse kippensoep
Mijn variatie op Javaanse kippensoep
Mijn variatie op Javaanse kippensoep
Mijn variatie op Javaanse kippensoep
Mijn variatie op Javaanse kippensoep

Een soepje voor een herfstachtige dag die je mee voeren naar Oosterse geuren van zonneschijn.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Doen stukken kip in diepe bouillon pan en voeg de sereh,ui, piment en verse gember toe.
2. Vul pan met water zodat kip onder water staan.
3. Breng water aan kook en trek bouillon van kip op heel zacht vuur. +/- 1+1/2 uur)
4. Haal kip uit pan om af te koelen. Ontbeend kip erna en snijd het vlees in kleine stukjes.
5. Zeef bouillon.
6. Verhit margarine of olie in een koekenpan.
7. Fruit ui en knoflook tot zacht en voeg de kemirienoten, kerrie, koenijt, ketoembar, en laos erbij en roerbak op middelhoog vuur tot geur van specerijen vrijkomen.
8. Voeg de ketjapsambal en wat bouillon erbij om alle aanbaksels op bodem vrij te krijgen.
9. Voeg deze mengsel bij bouillon.
10. Voeg zout, bladselderij en citroenbladeren erbijmet de fijn geplukte kip.
11. Kook ver voor tenminste 30-60 min. zodat alle geuren goed mengen.
12. Breng ruim water aan de kook, neem pan van het vuur en laat dan de mihoen 3 min. in dit hete water staan.
13. Giet dit af en spoel goed onder koud water.
14. Voeg mihoen vlak voor opdienen aan de soep toe.
15. Proeft af of dit zout/peper genoeg is. Mijn soep was aan het einde nog wat vlouw, maar ik heb het toen flink wat zout en gemalen zwarte peper toegevoegd. De zout gehalte kunt je ook vermeerder of verminderen door meer of minder ketjap toe te voegen.

Serveertip

Schep rijst in een soepkom.
Verdeel daarover van de ei partjes.
Schep soep bovenop.
Garneer met knoflook bieslook ringen.

Bron

Kerrie uit een multiculturele keuken



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart


Reacties (10)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top