Witches Cheese

  • Nederlands, Saus/dressing
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 18-09-2013
  • Witches Cheese

    Witches Cheese

    Witches Cheese

  • Witches Cheese

    Witches Cheese

    Witches Cheese

  • Witches Cheese

    Witches Cheese

    Witches Cheese

  • Witches Cheese

    Witches Cheese

    Witches Cheese

  • Witches Cheese

    Witches Cheese

    Witches Cheese

Dit recept is simpel, lekker en veel goedkoper dan de echte Heks`n kaas !!.

De hoeveelheden zijn precies voldoende voor een Zuurkoolstamppot voor 4 personen. Natuurlijk kun je deze heerlijke saus ook voor andere recepten gebruiken.
Toen ik gisteren mijn Zuurkoolstampot-met-heksenkaas weer eens ging maken en een potje Heks`n Kaas ging kopen schrok ik van de afschrikwekkende lijst met ingrediënten en de " relatief " dure prijs.

Ik had mezelf al eens eerder betrapt dat ik soms meer weggooide van de Heks`n-kaas dan wat ik door de zuurkoolstamppot deed omdat het over de datum ging.

Daarom heb ik zelf een sausje gemaakt die lekker, goedkoop en gezonder is.
Het is een slanke, natuurlijke versie geworden met de volle smaak, die iets dunner en minder dik maakt en/of is !!

Als kruidenkaas gebruikte ik de goedkope Val Blanc van de Aldi. Val Blanc bestaat uit melk (53%), room (45%), zout, boter, tuinkruiden (0,4%), knoflook (0,3%), azijn, witte peper, zuursel.
De duurdere Paturain en Boursin zijn ook goed en bevatten plantaardig stremsel.

Peterselie had ik niet meer in de tuin dus de gedroogde versie deze keer

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
* 25 gram halvanaise
* 25 gram ( volle ) yoghurt
* 20 gram kruidenkaas
* 15 gram licht groene prei
* 2 á 3 theelepels gembersiroop
* beetje verse of gedroogde peterselie
* beetje gemalen peper
* paar druppels citroensap
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Mes, snijplank, mengkom en vooral mijn weegschaaltje !!

Bereidingswijze

Ingrediënt in het schaaltje, wegen en weegschaaltje weer op nul voor het volgende ingrediënt.
Vervolgens alles mengen met de overige ingredienten en klaar is de Witches Cheese.


Gebruik mager yoghurt en je krijg de slanke iets dunnere versie !!

ZO SIMPEL KAN LEKKER ZIJN !!!
 

Serveertip

Door de zuurkool of gewoon als lekkere dipsaus.
Het is ook heerlijk in de tomatensoep of  als de saus voor een Spaghetti Carbonara !!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Culpa avatar
Culpa 25-06-2016

Gisteren gemaakt, klein beetje aangepast om het iets dikker te maken en gelijk een grote voorraad gemaakt. Het is heerlijk!

parel62 avatar
parel62 20-10-2014

nou Ger mjammie mjammie moeilijk om van het schaaltje af te blijven als de saus klaar is ..zo lekker !!

parel62 avatar
parel62 20-10-2014

mjammie mjammie moeilijk om met je vingers van het schaaltje af te blijven als het klaar is hahah lekker door de zuurkool gedaan .was weer erg lekker !

Veertje11 avatar
Veertje11 27-09-2014

het is echt lekker!

carolientje61 avatar
carolientje61 17-11-2013

Nou Ger als ik het zo lees kan ik niet anders dan jouw recept en dat van de spaghetti meenemen. Dus bij deze. Ik ben erg benieuwd. Dank je wel.

tienekeh7 avatar
tienekeh7 14-11-2013

Bedankt! Mmm.. ik neem hem mee, samen met je spaghetti recept. Lijkt me heerlijk!

Theo1945 avatar
Theo1945 08-11-2013

Ik neem het mee samen met je Spaghetti Carbonara en ga het de komende week proberen. Bedankt!

Marionculinair avatar
Marionculinair 06-11-2013

Deze neem ik ook meteen mee :-). Bedankt!

hedy1962 avatar
hedy1962 06-11-2013

Hallo Ger, Ik heb je recept meegenomen hoor . In ben van plan het binnenkort te maken als een dipsaus voor mijn verjaardag. Je krijgt een reactie van me , als ik het gemaakt heb. Een fijne dag verder. Groetjes, Hedy

orphan avatar
orphan 06-11-2013

Lekker! Heb hem nu al een paar keer gemaakt en zal het zeker blijven doen...

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten