1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Witches Cheese

Witches Cheese

Door: ger1958

  • Nederlands, Saus/dressing
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 18-09-2013

Ingrediënten 4 personen


* 25 gram halvanaise
* 25 gram ( volle ) yoghurt
* 20 gram kruidenkaas
* 15 gram licht groene prei
* 2 á 3 theelepels gembersiroop
* beetje verse of gedroogde peterselie
* beetje gemalen peper
* paar druppels citroensap


Verder heb je nodig


Mes, snijplank, mengkom en vooral mijn weegschaaltje !!

De Ingredi�nten
De Ingredi�nten
Proeven en vergelijken

Ingrediënt in het schaaltje, wegen en weegschaaltje weer op nul voor het volgende ingrediënt.

Ingrediënt in het schaaltje, wegen en weegschaaltje weer op nul voor het volgende ingrediënt.
Zuurkool met Witches Cheese

Heerlijk !!

Heerlijk !!
Spaghetti Carbonara met Witches Cheese

Verrukkelijk !!!

Verrukkelijk !!!
Mmmmmm een beetje Witches Cheese in de tomatensoep
Mmmmmm een beetje Witches Cheese in de tomatensoep

Dit recept is simpel, lekker en veel goedkoper dan de echte Heks`n kaas !!.

De hoeveelheden zijn precies voldoende voor een Zuurkoolstamppot voor 4 personen. Natuurlijk kun je deze heerlijke saus ook voor andere recepten gebruiken.
Toen ik gisteren mijn Zuurkoolstampot-met-heksenkaas weer eens ging maken en een potje Heks`n Kaas ging kopen schrok ik van de afschrikwekkende lijst met ingrediënten en de " relatief " dure prijs.

Ik had mezelf al eens eerder betrapt dat ik soms meer weggooide van de Heks`n-kaas dan wat ik door de zuurkoolstamppot deed omdat het over de datum ging.

Daarom heb ik zelf een sausje gemaakt die lekker, goedkoop en gezonder is.
Het is een slanke, natuurlijke versie geworden met de volle smaak, die iets dunner en minder dik maakt en/of is !!

Als kruidenkaas gebruikte ik de goedkope Val Blanc van de Aldi. Val Blanc bestaat uit melk (53%), room (45%), zout, boter, tuinkruiden (0,4%), knoflook (0,3%), azijn, witte peper, zuursel.
De duurdere Paturain en Boursin zijn ook goed en bevatten plantaardig stremsel.

Peterselie had ik niet meer in de tuin dus de gedroogde versie deze keer

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Ingrediënt in het schaaltje, wegen en weegschaaltje weer op nul voor het volgende ingrediënt.
Vervolgens alles mengen met de overige ingredienten en klaar is de Witches Cheese.


Gebruik mager yoghurt en je krijg de slanke iets dunnere versie !!

ZO SIMPEL KAN LEKKER ZIJN !!!
 

Tags, , , ,

Serveertip

Door de zuurkool of gewoon als lekkere dipsaus.
Het is ook heerlijk in de tomatensoep of  als de saus voor een Spaghetti Carbonara !!



Reacties (26)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ger1958
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top