Babi pangang saus

  • Indonesisch, Saus/dressing
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 18-09-2013
  • Babi pangang saus

    Babi pangang saus

    Babi pangang saus

  • Babi pangang saus

    Babi pangang saus

    Babi pangang saus

  • Babi pangang saus

    Babi pangang saus

    Babi pangang saus

  • Babi pangang saus

    Babi pangang saus

    Babi pangang saus

  • Babi pangang saus

    Babi pangang saus

    Babi pangang saus

Deze saus is mijn variatie op de al om bekende babi pangang saus en het past uitstekend bij het knapperige vlees.

Deel dit recept

Ingrediënten
1 e bakolie (rijstolie of pindaolie)
1 ui, grof gehakt
1 teentje knoflook, grof gehakt
3 cm verse gember, grof gehakt
1 rode pepertje, grof gehakt
80 g tomatenpuree
250-300 ml bouillon (dit maakt je door 250 ml kookvocht aan kook te brengen en een halve kippenbouillon blokje erin op te lossen)
Hoeveelheid van bouillon hangt ervan af hoeveel nodig is om een gebonden saus te maken.
1 e rijstwijn of droge sherry
1 e citroensap
bruine suiker
1 e ketjap manis ABC of Indonesische taotjo, fijn gesneden
mespunt ve-tsin
iets zout (proef naar smaak)
maïzena/water papje voor binden van saus (indien nodig)

1. Maal ui, knoflook, gember en rode peper in keukenmachine tot glad en fruit in olie de ui, knoflook, rode pepertje en gember aan tot zacht.
2. Voeg tomatenpuree toe en bak mee voor 3 min. om puree te ontzuren.
3. Voeg overige ingrediënten erbij. (behalve maïzenapapje)
4. Kook saus zachtjes voor zo 20 min. tot gaar en bind saus met maïzenapapje.
5. Serveer saus over het vlees.

Om de zoetzuur verhouding goed te bepalen voeg je eerst een klein beetje suiker aan saus toe en proeft. Anders voeg je nog suiker erbij volgens eigen gewenste zoetzuur smaak.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

EENVOUDIGE SNELLE BABI PANGANG SAUS
kippenbouillon
uienpoeder
knoflookpoeder
gemberpoeder
sambal oelek
tomatenketchup
citroensap
droge sherry
bruine suiker
ve-tsin
zout
maïzena/water papje voor binden

Kook ingrediënten voor 5 min. samen en bind saus met maïzenapapje

Bron

Proeven en experimenteren

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten