Druivenjam

  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 18-09-2013
  • Druivenjam

    Druivenjam

    Druivenjam

  • Druivenjam

    Druivenjam

    Druivenjam

Druivenjam.

Deel dit recept

Ingrediënten
Ingredienten:

1100 g druiven
sap van 1/2 citroen
1 kg geleisuiker

Bereiding:

Haal de druiven door de sapcentrifuge. Maak 4-5 potten schoon in de vaatwasser of met heet sodawater en zet ze omgekeerd op een schone theedoek.
Gebruik per 3/4 l sap het sap van 1/2 citroen en 1 kg geleisuiker. Breng het sap met de suiker aan de kook gedurende 7 minuten. Afschuimen en de potten vullen. Zet die 10 minuten ondersteboven.
Eventueel tijm of rozemarijn mee laten trekken.
Ook lekker bij wild.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Een sapcentrifuge
Lege jampotjes

Bereidingswijze

Bereiding:

Haal de druiven door de sapcentrifuge. Maak 4-5 potten schoon in de vaatwasser of met heet sodawater en zet ze omgekeerd op een schone theedoek.
Gebruik per 3/4 l sap het sap van 1/2 citroen en 1 kg geleisuiker. Breng het sap met de suiker aan de kook gedurende 7 minuten. Afschuimen en de potten vullen. Zet die 10 minuten ondersteboven.
Eventueel tijm of rozemarijn mee laten trekken.

Bron

Zelf jam maken

Serveertip

Ook lekker bij wild.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten