Druivenjam
- 10-20 min.
- Geplaatst op 18-09-2013
Druivenjam.
Ingrediënten
Ingredienten:1100 g druiven
sap van 1/2 citroen
1 kg geleisuiker
Bereiding:
Haal de druiven door de sapcentrifuge. Maak 4-5 potten schoon in de vaatwasser of met heet sodawater en zet ze omgekeerd op een schone theedoek.
Gebruik per 3/4 l sap het sap van 1/2 citroen en 1 kg geleisuiker. Breng het sap met de suiker aan de kook gedurende 7 minuten. Afschuimen en de potten vullen. Zet die 10 minuten ondersteboven.
Eventueel tijm of rozemarijn mee laten trekken.
Ook lekker bij wild.
Benodigdheden
Een sapcentrifugeLege jampotjes
Bereidingswijze
Bereiding:
Haal de druiven door de sapcentrifuge. Maak 4-5 potten schoon in de vaatwasser of met heet sodawater en zet ze omgekeerd op een schone theedoek.
Gebruik per 3/4 l sap het sap van 1/2 citroen en 1 kg geleisuiker. Breng het sap met de suiker aan de kook gedurende 7 minuten. Afschuimen en de potten vullen. Zet die 10 minuten ondersteboven.
Eventueel tijm of rozemarijn mee laten trekken.
Bron
Zelf jam maken
Serveertip
Ook lekker bij wild.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties