1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Chinese keuken
  5. Lekker en Makkelijke Chinese Mie

Lekker en Makkelijke Chinese Mie

Door: deonart

  • Chinees, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 17-09-2013

Ingrediënten


Stukje gerookte spek, in stukjes
bakolie
ui, fijn
1 teentje knoflook, fijn
1 rode peper, fijn
lente-ui, wit en groen apart fijn gesneden
gele paprika, in stukjes
donker sojasaus
zwarte Chinese azijn
suiker
sesamolie
Chiliolie

1. Bak spekjes uit in olie.
2. Voeg ui, knoflook, rode peper, wit van lente-ui en gele paprikastukjes erbij en roerbak tot zacht.
3. Voeg nu de sojasaus, azijn, suiker, sesamolie en chiliolie erbij en bak tot alle ingrediƫnten goed vermengd zijn.
4. Roer groentemengsel door mie en garneer met groen van lente-ui.


Lekker en Makkelijke Chinese Mie
Lekker en Makkelijke Chinese Mie
Lekker en Makkelijke Chinese Mie

spekjes, lente-ui, ui, knoflook, paprika, rode peper

spekjes, lente-ui, ui, knoflook, paprika, rode peper
Lekker en Makkelijke Chinese Mie

mie met babi pangang

mie met babi pangang

Even een maakt je koelkast leeg receptje om vanavond bij mijn babi pangang te eten.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

maken van mie
Chinese mie voor zoveel personen benodigd
kippenbouillon
zwarte peper, grof gemalen
mespunt ve-tsin

1. Breng bouillon met kruiderij aan kook en legt mie in kokend water en doe vuur uit.
2. Na 10 min. maak je de mie los van elkaar met een vork.
3. Giet mie af en doen in mengkom.
4. Meng groente mengsel door mie.

Erna kunt je het laten afkoelen en alleen voor eten het tot weer heet roerbakken.

Bron

Proeven en experimenteren



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top