1. Home
  2. Recepten
  3. Rosbief
  4. Pastasalade met peultjes en Ierse rosbief

Pastasalade met peultjes en Ierse rosbief

  •  ,
  • Geplaatst op 16-09-2013

Ingrediënten 4 personen


200 g gebraden Ierse rosbief (vleeswaar)
250 g penne
150 g peultjes, afgehaald
3 rijpe tomaten
1 eetlepel witte wijnazijn
4-5 eetlepels olijfolie 2 theelepels mosterd
100 g verse spinazie, gewassen en uitgelekt



Pastasalade met peultjes en Ierse rosbief
Pastasalade met peultjes en Ierse rosbief
Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de penne in een pan met ruim kokend water met wat zout in 10-12 minuten beetgaar. Kook de peultjes in ruim kokend water in 3-4 minuten beetgaar. Spoel ze in een zeef af onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken.
Snijd de tomaten in vieren. Schep de zaadjes met vocht eruit en laat dit in een zeef boven een kom uitlekken. Wrijf het vocht met een lepel door de zeef. Snijd het vruchtvlees van de tomaten in dunne reepjes.
Klop het tomatenvocht met de azijn, mosterd, olijfolie en zout en peper naar smaak tot een dressing. Giet de penne af en schep de pasta nog warm door de dressing. Laat de penne afkoelen.
Snijd de plakjes Ierse rosbief in repen van 2 cm breed en schep deze met de peultjes, tomaatreepjes en spinazieblaadjes luchtig door de penne.

Serveertip

Vervoer de salade voor een picknick in een afsluitbare kom. Schep de spinazie er pas ter plekke door.

Bron

Irish Beef



Volgen


Reacties (0)



Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top